Hulp bij thermostaat Junkers TR 20 bekabeling vraag

Tilgraag

  • #1
Dag klussers,

Ik heb een thermostaat in mn huis (Junkers TR 20, geen handleiding ook niet online) en ik wil die graag aansluiten. uit de muur komen 3 kabeltjes (rood,blauw, geel). De oude thermostaat gebruikte slechts de rode en de blauwe en als je ze tegen elkaar houdt gaat de ketel aan. De gele is ook niet gestript.

Nu de vraag: op de thermostaat zitten drie poortjes genummer [1][2][4]
Heeft iemand een idee welke poortjes ik moet gebruiken? Het is gewoon een simpele thermostaat met een draaiknop (0-30).

 

Leensen

  • #2
Heb je ook een ketel van Junkers dan?
Want ik heb wel een handleiding gevonden van de TR21, TR100 en TR200 en dat zijn modulerende thermostaten die ook 3 aansluitingen hebben, gecodeerd met 1, 2 en 4 en die dienen aangesloten te worden op de aansluitingen 1, 2 en 4 van de ketel.
 

Tilgraag

  • #3
Ha Leensen,

Dank voor de reactie. De ketel is niet van Junkers. De thermostaat had ik nog ergens liggen van iemand. Ik zal de ketel eens opentrekken en zien of ik de getalletjes overeen zie komen. Had eerst een ding van Honeywell (vorige bewoner) maar dat display doet het niet dus dacht er een andere thermostaat op te zetten. Volgens mij loopt het nu goed. Hij gaat om de zoveel tijd aan. Temperatuur in de kamer is best prima.
 

Leensen

  • #4
Ketel opentrekken om te zien of een nummering overeenkomt heeft natuurlijk geen zin, want wat bij Junkers 1, 2 en 4 is kan bij een ander wel 5, 12 en 13 zijn.
En als je geen modulerende ketel hebt, dan heb je aan deze thermostaat ook niets. En al zou je een modulerende keten hebben, dan nog is het maar de vraag of het gaat werken met deze thermostaat. Ik heb een modulerende ketel en is maar met 2 draden verbonden met de thermostaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu