HR92 koppelbaar aan Chronotherm wireless thermostaat?

Lutz

  • #1
Ik heb in mijn huis 2 Chronotherm wireless thermostaten in aan/uit configuratie, die twee draadloze aan/uit ontvangers in de ketel aansturen. Verder wordt in de woonkamer nog met een draadloos klep de toevoer naar de radiatoren geregeld.
Op de eerste verdieping heb ik thermostatische kranen zitten. Boven heb ik de tweede Chronotherm staan. Alleen zonder tweede zone krijg ik het boven niet voldoende warm.
Nu beweert Honeywell, dat ik een HR92 met mijn Chronotherm wireless kan koppelen. (HR80 zal ook kunnen, maar wordt niet meer geproduceerd).

Heeft iemand ervaring mee?

Het idee is: ik zet de Chronotherm en de HR92 op 17graden, en is het kouder, dan zet de Chronotherm de verwarming aan. Wordt het in de kamer te heet, dan zal de HR92 dichtgaan.
Overtollige warmte kan ik kwijt in de vloerbijverwarming.

Of moet ik echt overstappen naar Evohome?

Bedankt voor het meedenken!
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Dat je het boven niet warm krijgt ligt niet per se aan het type thermostaten of elektronische regeling dat je gebruikt. Het wordt primair bepaald door of er wel of niet warm water door de radiatoren op de eerste verdieping stroomt.

Wanneer je Chronotherm op de eerste verdieping vindt dat het daar te koud is schakelt de ketel dan aan?
En wanneer de ketel aanslaat, loopt er dan warm water door de radiatoren op de eerste verdieping?
 

Lutz

  • #3
Ketel schakelt aan: ketel wordt aan/uit gestuurd. Ik heb nu het volgende oplossing in gedachten: thermostaatkraan aan radiatoor altijd vol open, in de aanvoerleiding naar het radiatoor een MT4-230-NC thermische motor, en een BDR91 om de MT4 aan te sturen. Volgens mij kan ik dan de temperatuur in de slaapkamer via de chronotherm regelen.
 

Bert pit

  • #4
Het probleem en de oplossing is me niet duidelijk, maar als het in de slaapkamer niet warm wordt, zul je alle andere radiatoren iets moeten knijpen of een keer goed waterzijdig inregelen. Er vanuit gaande dat de capaciteit van de huidige radiator niet te klein is.

Doe je dat niet, dan springt de ketel misschien wel vaker aan, maar dan ga je het hele huis warmer stoken. Ik weet niet of dat de bedoeling is.

Om zone verwarming toe te passen zul je alle radiatoren moeten voorzien van HR92's. Je programmeert de zones zo, dat alles uit staat, behalve waar je het op dat moment warm wilt hebben.
 
  • Like
Waarderingen: Veronika

Veronika

  • #5
Hai Bert, weet jij misschien voor mij óók het antwoord?

Ik heb hier een topic staan om de voor mij simpelste boven/beneden situatie op te lossen.

Dank alvast.

En Lutz, hoe heb je het opgelost?
 

Lutz

  • #6
Mijn eigen oplossing werkte wel, maar het onderliggend probleem was een te lange en te dunne cv leiding.
Laatsteindelijk CV leiding van 15 naar 22mm laten verruimen. Dat kon omdat de vorige eigenaar de CV leidingen op de muur had laten zetten.

Ik ben intussen weer terug naar 1 kamerthermostaat gegaan en heb op de eerste verdieping thermostaatkranen laten plaatsen die waterzijdig automatisch kunnen inregelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu