Houten schuur bouwen, vragen m.b.t. constructie.

Wouter1973

  • #1
Al veel over geschreven op dit forum, maar desondanks kan ik geen onderwerp vinden dat precies past bij mijn plannen.
Ik wil een houten schuur bouwen, ongeveer 2,5 x 3,5 m, ca. 2.40m hoog met plat dak (op afschot uiteraard). Ik denk aan houtskeletbouw wanden, die ik samenstel van vuren delen van ca. 50 x 70 mm (onderregel, bovenregel, en stijlen h.o.h. ca. 50 cm). Het geheel wordt bekleed met verduurzaamd houten rabatdelen.
De grootste vraagtekens komen bij de constructie waarmee ik het geheel wil funderen. Ik denk aan 4 verduurzaamd houten hoekpalen van ca. 70 x 70 mm die ik ieder in een kuil wil plaatsen van ca. 60 cm diep, waarna ik de kuil volgiet met beton. Aan de hoekpalen komen de houtskeletbouw wanden gemonteerd. Is dit een geschikte constructie, of moet ik echt een gewapend betonnen fundering gaan storten (op 60 cm diepte) waarbij ik de wanden d.m.v. in het beton gegoten draadeinden (bv. M10) monteer?
Voorts een tweede probleem: de wanden wil ik in verband met opspattend water boven de grond plaatsen, ca. 10 cm. Dat betekent dat ik daaronder nog een afdichting nodig heb van bijvoorbeeld gemetselde steen of een hardhouten plank. Wat is hier doorgaans een goede optie voor? De vloer wil ik overigens maken van betontegels die ik op een laag geel zand vlak leg.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Ik zou eerst eens zien hoe bv de konstuctie van houten tuinhuisjes in elkaar zit. meestal zit daar een hardhouten balk rondom waterpas op met palen in de grond waar ,vanaf men verder werkt .dan kan je met beton ook volstaan met +- 10 cm dat scheelt ook een hoop werk
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Die afdichting aan de onderkant kan ook met een betonplank, of betonnen stoeprand. Desnoods met overeind gezette betontegels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu