Houten koof schilderen

M21

  • #1
Wij hebben in de keuken een houten koof van multiplex platen. Nu willen wij deze afwerken, waarbij we het liefst hebben dat deze zoveel mogelijk op onze muren gaat lijken. De muren in het huis zijn afgewerkt met latex muurverf (daaronder zitten gipsplaten).

Hoe kunnen wij deze houten koof het beste afwerken, zodat deze het meeste op de muren zal lijken? Moeten we eerst grondverf gebruiken? En met welk soort verf kunnen we het vervolgens het beste afwerken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Multiplex binnen kunt u met watergedragen grondverf voorbehandelen. Verdun de verf zodanig dat deze makkelijk te rollen / kwasten is.
Schuur in dit geval de grondverf niet. U verkrijgt dan een betere grip met de vachtroller als u de muurverf aanbrengt.

Vervolgens brengt u na droging hiervan 2 lagen schrobvaste waterverdunbare muurverf aan in de kleur die u ook op de muren heeft.

Bepaal met een kleurenwaaier welke kleur het beste overeenkomt met de kleur die u nu op de muren hebt en laat deze kleur maken in de verfspeciaalzaak in schrobvaste kwaliteit.
 

M21

  • #3
Bedankt, dat is nog eens een advies waar ik wat mee kan!
 

EGeen

  • #4
Het liefste zelfs dezelfde muurverf gebruiken die u gebruikt op de wanden. Er kan anders altijd een klein kleurverschil optreden(afhankelijk of de muren natuurlijk ook nieuw zijn)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu