Hoppe HCS systeem in standard deuren?

Mike1709

  • #1
Hallo, alle deuren in mijn huis hebben deze compacte Hoppe HCS-systeem [/http://www.hoppe.com/nl/nl/deurbeslag/innovaties-deurbeslag/hcs].
Nu moet ik nog 4 deuren te installeren voor nieuwe kamers en ik zou graag hetzelfde systeem gebruiken, maar ik weet niet of dit kan worden gebruikt met de standaard deuren in Hornbach / Gamma / Praxis. Of moet ik proberen om speciale deuren te vinden voor dit systeem? Ik heb Google geprobeerd, maar ik kan geen speciale deur van dit type niet vinden.
Kan iemand mij helpen, alsjeblieft?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Het "Compacte" in het HCS zit hem juist in de kleinere slotkast / voorplaat. De (stijl)deuren bij de bouwmarkt hebben standaard een Nemef (1200) boring. Die is dus veel te groot.

Bij een bouwmarkt is deze wellicht te bestellen met een afwijkende maat slotkast tbv HCS. Echter kijk eerst eens op de sites van Steffex, Skantrea, Bod'or of het überhaupt mogelijk is.

Via de bouwmaterialenhandel gaat dit beter. Ook hier is de standaard Nemef 1200, maar kan HCS besteld worden. Houdt wel rekening met een langere levertijd.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
De juiste deur bestellen maar als dit ivm tijd niet kan zou het volgende een mogelijkheid kunnen zijn. Indien het stompe deuren zijn, indien nog mogelijk deuren bestellen zonder slotgat, of anders de deur andersom afhangen. Het aanwezige slotgat opvullen met een klosje en latje en een nieuw slotgat aan de andere kant boren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
4
3
8
11
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu