Hoogte inbouwtoilet

Marsam

  • #1
Goedenavond allen,
Ik heb wederom jullie deskundige hulp/ advies nodig. Momenteel ben ik bezig met het aanleggen van een tweede badkamer op zolder. Op de houtenbalken komen Lewisplaten met daarop lichtgewichtbeton met een dikte van 3,6 cm. Het is daarna de bedoeling dat het geheel betegeld wordt. De dikte van de vloertegels is 1 cm. Via deze site heb ik ontdekt dat de dikte van de tegellijm zo'n 0,5 cm bedraagt (klopt dit?). In de badkamer ga ik ook een inbouwtoilet installeren. Moet ik met het oog op de nog te betegelen vloer de stelpoten van het inbouwtoilet op 101,5 cm zetten? Nu staan ze namelijk op 100 cm.

Alvast hartelijk dank voor de reacties en tips.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Standaard maten zijn voor standaard bouw maar of die ook ideaal voor jezelf zijn?
Hoe hoog je een toilet hangt is maar helemaal afhankelijk van hoe groot jezelf bent.
Wij zijn zelf beide wat langer en hebben de toiletten op 46cm gehangen (bovenkant WC pot, dus met bril is het nog hoger)
Ook de wastafels ed. zitten gewoon een stuk hoger dan normaal, ik heb mijn vrouw gewoon voor de wasbak gezet en de wastafel zo hoog geplaatst dat als ze rechtop staat ze nog net met de handen onderin de wasbak kan komen.
Ons idee was "wij moeten er de komende jaren elke dag gebruik van maken dus waarom dan geen hoogte wat voor ons comfortabel is?"
Dus waarom zou je voor standaard gaan als je zelf de hoogte kunt bepalen wat voor jou prettig is?
 

Marsam

  • #3
Bedankt voor de reactie en de bijdrage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu