Hoogte afvoer wasmachine - pomp bij plaatsen?

Johanbae

  • #1
Ik ben nieuw op dit forum maar zit al onmiddelijk met een serieus probleem met onze wasmachine. Onze wasmachine in ons nieuwe huis is genoodzaakt in de kelder te staan. De idee was om hem rechtstreeks op de algemene afvoer aan te sluiten. Na dit te hebben gedaan bleek al snel dat onze BEKO wasmachine het afvalwater niet weggepompt kreeg. De algemene afvoer staat op ongeveer 1m50 van de keldervloer. De wasmachine moesten we dus hoger plaatsen. Via eigen constructie te maken zijn we erin geslaagd op 72cm van de grond te komen. Als we bij deze 72cm de hoogte van de machine tellen 84cm, komen we 13cm hoger uit dan de algemene afvoer. De buis van de algemene afvoer is meer dan groot genoeg en hebben hierop een cifon aangesloten om de darm van de wasmachine in te hangen d.m.v. speciaal aansluitstuk met terugslagpreventie. Ik zou het toestel nog max 20cm hoger kunnen zetten maar vrees dat het niets zal uithalen daar een technieker ons adviseerde een vat te plaatsen met daar een pomp in vermits het pompje van de BEKO wasmachine te zwak is! Heeft iemand alternatief idee?
Alvast bedankt!

Johan.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kijk eens op deze site.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dat moet de pomp vlot kunnen trekken, de afstand die overbrugd moet worden is niet groter dan een normale opstelling.
Controleer de eventueel aanwezige filter op ongerechtigheden, is die schoon dan is plaatsing van een standaard pomp te overwegen, deze moet natuurlijk wel passen in de machine, daar durf ik geen uitspraak over te doen.
 

Johanbae

  • #4
Filter heb ik al eens nagekeken en is vrij.
Die Sanibroyeur lijkt me wel wat alhoewel het toch ook elektrisch is en dan weer verbruikt bovenop de wasmachine. Heb ook de raad gekregen een Miele te overwegen met ingebouwde zware pomp. Die zouden het karwei zonder probleem aankunnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu