Hollandia wasmachine pompt water niet weg

Ronald78

  • #1
Hallo. Sinds drie wasbeurten pompt onze Hollandia wasmachine uit het jaar 2000 het water vaker niet dan wél weg. Zodra de knop verspringt en het water weggepompt zou moeten worden, gebeurt dit niet en hoor je een bromtoon. Als je de knop dan weer verder draait wordt er weer water bijgevuld. Niet handig dus, zo'n trommel half vol met water.

Ik heb geprobeerd om het water weg te laten pompen door de functie "leegpompen". Ook dan hoor je een lange tijd een bromtoon en dan pompt ie 'm na een paar minuten toch opeens leeg. Daarna moet ik het programma weer terugrzetten naar waar het gebleven was...niet zo handig. Heel soms pakt ie het leegpompen wel direct.
Ik ben niet zo bekend met de electronica van wasmachines, maar ik heb enkele topics hier gelezen over de pomp van de wasmachine. Ik heb echter geen idee waar dan ding zit. Het enige wat ik zelf heb gedaan, is het klepje aan de voorzijde (onderaan) geopend, maar hier zat geen vuil in.

Weet iemand wat ik zelf kan doen en waar de mogelijk oorzaak zou kunnen zitten? Bedankt voor de hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zo goed als zeker een versleten afvoerpomp, als er speling op de as zit slaat de pomp soms vast, is niet te repareren, de pomp moet in dat geval vervangen worden.
 

Ronald78

  • #3
Helder. Is zo'n pomp bij witgoed-speciaalzaken te krijgen en ben ik aangewezen op een speciaal model )of is zoiets universeel?)?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4

Ronald78

  • #5
Handyman zit ook in Nijmegen, daar ga ik komende week even langs. Dank je wel Jan!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu