Hoge vrieskast

Anenhar

  • #1
Vandaag 'n vrieskast gekocht omdat de vrieskast op de tussenverdieping komt te staan,waar dus geen geaard-stopk. is, heeft m'n man vanaf de zolder ,waar dat wel is,alvast 'n lang snoer aangelegd wat ik op de tussenverdieping wil gaan gebruiken MET 'n verlengsnoer.Mag of kan dit?Alvast bedankt voor de reactie.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Nee, er zal een aardedraad naar de wcd getrokken moeten worden en deze dan vervangen voor één met randaarde.
 

Anenhar

  • #3
Wat de stoppen betreft moet daar ook wat aan veranderen? Alvast weer bedankt voor de reactie.
 

Markieman

  • #4
@Ron, waarom mag ze niet vanaf de zolder een geaard verlengsnoer naar de tussenverdieping trekken?
 

Anenhar

  • #5
Moet er bij vertellen dat het om 'n snoer gaat van 8 meter dat NIET opgerold is dus........kan het dan wel?? Alvast bedankt voor de reactie.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Het kan wel, maar verlengsnoeren mogen officieel alleen voor tijdelijk gebruik ingezet worden. Beter even een geaard stopcontactje nabij de vrieskast installeren.
 

Markieman

  • #7
Wat is de officiele regel dan?

Want dat zou bijna betekenen dat de 8-voudige stekkerdoos plus 1.5+ meter verlengsnoer die iedere nederlander achter zijn pc en/of tv heeft liggen vervangen moet worden door wandcontactdozen?

Of denk ik nu verkeerd?
 

Fiesiekus

  • #8
Extra complicatie is dat het verlengsnoer vanaf een andere verdieping/ruimte komt. Daardoor heb je kans op potentiaalverschillen met andere toestellen in de "koelkastruimte".
 

Markieman

  • #9
Wat houdt zo'n extra complicatie in, als ik vragen mag? Wat is het gevolg van zo'n potentiaalverschil?

En waarom mag - bijvoorbeeld - ik voor een 2e WCD boven mijn nieuwe keuken wel kabels trekken uit een andere groep? (zie andere topics op dit forum)
Dan kan ik toch ook een "potentiaalverschil" krijgen?
 

Fiesiekus

  • #10
Ja, maar dan zijn beide WCD-groepen geaard.
Anenhar schreef:
omdat de vrieskast op de tussenverdieping komt te staan,waar dus geen geaard-stopk. is,
En juist nu is het punt dat in die ruimte geen geaard WCD aanwezig is.
 

Markieman

  • #11
Maar wat is het gevolg dan?

Op het geaarde verlengsnoer sluit de TS een koelkast aan. Op de overige WCD andere apparatuur.

Wat voor een potentiaalverschil ontstaat er dan? Wat houdt dat dan precies in?
 

Fiesiekus

  • #12
Potentiaalverschil = spanningsverschil op de buitenzijde van een niet-geaard toestel (bijv. een behuizing PC via een 2-aderig verlengsnoer) t.o.v. aarde-niveau van de koelkast. Kan stevig aankomen.
 

Anenhar

  • #13
Er zijn en komen géén andere app.in het stopk.vanwaar het snoer komt hij staat in 'n bergkast waar niets anders staat,dus alleen de vrieskast sluit er op aan.

Sorry maar ik ben 'n " dame " vandaar al die [misschien onbenullige vragen ] alhoewel ik geleerd heb dat er geen stomme vragen bestaan!!
Alvast weer bedankt.
 

Djerikp

  • #14
Geen domme vraag hoor want ik snap het ook niet?

Buiten dat een verlengsnoer mogelijk alleen tijdelijk gebruikt mag worden, begrijp ik het probleem ook niet. Overigens is tijdelijk ook relatief, wat is tijdelijk :-) 20 jaar is ook tijdelijk en tegen die tijd zal de koelkast wel weer verdwenen zijn...

Als je op zolder een geaard WCD hebt, en daar een geaard verlengsnoer op aansluit, en hierop weer de koelkast in een andere ruimte... dan zie ik opzich geen enkel probleem (daarvoor zijn namelijk verlengsnoeren bedoeld!). Eigenlijk is het toch hetzelfde als dat je de koelkast een verdieping hoger zou zetten.... behalve zit er nu een lang snoer tussen.

Als er dan geen bezwaren meer zijn zou ik overigens wel een snoer met behoorlijke dikke aders pakken, en niet zo'n flutkabeltje, zeker als het voor langere tijd is. Mooier is natuurlijk om het WCD gewoon te aarden. Vaak zit er in de centraaldoos wel aarde, dan is het relatief makkelijk om het WCD te aarden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
Het is niet de bedoeling hier een discussie aan te gaan over het gebruik van verlengsnoeren, ook topic kapen is niet de bedoeling.

@ Djerikp, lees het antwoord van Fiesiekus.
 

Anenhar

  • #16
Iedereen bedankt voor de reactie's we houden het in elk geval veilig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu