Hoeveel 'snij'verlies bij exacte berekening aantal tegels

Tony21938

  • #1
Goedenavond,

Voor onze nieuwe badkamer gaan wij 60x60 vloertegels gebruiken voor de vloeren en wanden. Ik heb op basis van een 3D tekening een exacte berekening gemaakt van het aantal benodigde tegels, dit zijn er 151. Wat is jullie advies ten aanzien van het 'snijverlies' waarmee we rekening moeten houden, ik verwacht namelijk geen verlies door snijden maar er kan natuurlijk altijd een tegel breken.

Hoeveel tegels zal ik bestellen?

Ik ben benieuwd naar jullie advies
 

Bridgewood

  • #2
De meeste tegelzaken/ bedrijven verkopen per pak. Dus exact 151 tegels zal je toch niet krijgen. Ik hoor zo vaak dat mensen voor 1 tegel terug moeten of dat ze niet verder kunnen. Dat is vervelender dan een paar tegels over.

Bestel gewoon voldoende en houdt een marge in van zo’n 10 procent. Dan zit je altijd goed.
 

Pvr

  • #3
Hoeveelheid afronden naar boven op hele dozen(vaak 2 of 3 per doos) +1 of 2 dozen extra. Vraag vooral of het een voorraad tegel is of niet. Mocht het fout zijn hoef je niet een paar weken te wachten op nieuwe met waarschijnlijk ander charge en tint nummer.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Wij hadden ook 10% extra aangehouden voor de badkamer; speciale handgevormde Italiaanse witte tegels. (glazuur was met de hand aangebracht en een rib uit je lijf wat kosten betreft)
Bleek bij aankomst dat er een half pak defect geleverd werd (overal de hoeken vanaf)
Nee, een extra pak tegels leveren was niet mogelijk want ze kwamen uit Italië en waren speciaal voor ons gemaakt.
Fabriek in Italië zelf maar gebeld maar idd. het was een serie die op maat voor ons was gemaakt en een nieuwe batch kon kleurverschil bij het mengen van het glazuur geven en een andere glazuurlaag geven als een andere medewerker deze zou maken.

Alle defecte tegels zoveel mogelijk gebruikt om maar geen hele tegels stuk te moeten snijden.
Had ik echter maar 15% extra besteld want nu mist er nog steeds 1 tegel in de badkamer. (gelukkig wel onzichtbaar achter de spiegel)
 

Sander 1972

  • #5
Zou zeker 10% extra aan houden, beter nog iets extra als het moeilijke tegels zijn. Die gauw breken of splinteren bij snijden.
 

Ijssel87

  • #6
Niet op die ene doos bezuinigingen. Als je overhoudt kun je ooit nog eens een kapotte tegels vervangen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Beter wat meer tegels nemen want bij lekkage moet er dingen open en dan ben je blij dat er reserve tegels zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu