Hoekprofielen badkamertegels

JPV

  • #1
In veel klusbeschrijvingen lees ik dat uitwendige hoeken met een hoekprofiel afgewerkt moeten worden, indien de zijkanten van de tegels niet geglazuurd zijn.

Ik vraag me af wat hier de reden van is. Is dat puur cosmetisch, of heeft dat ook een andere reden (i.v.m. vocht of zo??). Ik wil namelijk later geen vochtproblemen krijgen. Ik heb de hoeken overigens wel afgewerkt met afdichtingsband.

Ik vind hoekprofielen niet mooi, maar de zijkanten van de tegels zijn niet geglazuurd. Ik las op dit forum ook al iets over 'in verstek zagen/snijden', echter worden je hoeken daar niet heel kwetsbaar van?

Ik las is verschillende klusbeschijvingen ook nog dat je niet tot aan het plafond mag tegelen? Nou heb ik voldoende badkamers gezien waarbij dit wel is gedaan. Als je voldoende ventileert, dan mag dat toch geen probleem zijn, of zit ik ernaast?

Alvast bedankt voor jullie advies.

Gr,
Joanne
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoekprofielen worden niet alleen om cosmetische reden geplaatst maar ook om kapot stoten van de tegels te voorkomen.
Jaren geleden hadden tegels meestal een geglazuurde zijkant, dan liep het mooi in elkaar over, tegenwoordig kom je dat bijna niet meer tegen.

Ik kan me geen reden bedenken waarom tegels niet tot aan het plafond mogen komen, het is zelfs beter dan een stukje stucwerk boven de tegels.
Het maakt voor de ventilatie niet uit of er tegels of stucwerk zit, als er niet voldoende geventileerd wordt zal er altijd schimmel op de muren komen, ofwel in het voegwerk of anders op het stucwerk.
 

JPV

  • #3
Dankje voor je reactie. Ik denk dat ik dan toch maar met hoekprofielen ga werken.

Gr,
Joanne
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu