Hoe te verankeren

Nl-mike

  • #1
Ik moet in de muur een paar M10 schroefogen plaatsen maar deze moeten verwijderbaar zijn. Ik ben dus naar een soort schroefdraadhuls opzoek welke ik bijvoorbeeld met een chemische verankering kan vast zetten zodat de huls muurvast in de muur zit maar ik de schroefogen er makkelijk in en uit kan draaien. Wie weet hier een oplossing voor?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Met Fisher m-s.pdf zoiets (link naar pdf werkt niet meer) (2e voorbeeld).
 

Nl-mike

  • #3
Dank je wel Frank. Ik vrees alleen dat dit niet echt is wat ik zoek. Ik neem aan dat die messing plug ook een soort keilbout is. Het regelmatig in en uit draaien (met de hand) zal dan niet erg praktisch zijn.

Is er niet iets van een soort gelijke draadhuls te koop welke je met een chemische verankering in de muur vast kan zetten zodat deze echt helemaal vast zit en je makkelijk een draadeind of schroefoog er in en uit kan draaien?
 

Fiesiekus

  • #4
Het voorbeeld van Frank lijkt op een slaganker; misschien heb je daar iets aan. Eventueel in combinatie met een 2-componentenlijm (spuitanker).

Chemische ankers zijn bedoeld (voor zover ik ze ken) om draaeinden te borgen in en muur. Met die toepasing krijg je ze nooit meer losgedraaid.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
De bekende speelgoed leverancier welke ook verankeringen leverd.

Heeft standaard cillinders met binnendraad in zijn arsortiment welke je met een chemisch lijmanker in de muur kan lijmen.


je kan deze natuurlijk ook zelf maken door in een stukje rond 20 een gat te boren van ongeveer 30 mm diep
en hier vervolgens draad m10 in te tappen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
8
13
20

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu