Hoe kun je een no-break het beste aansluiten.

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #1
Ik ben een apparte computerkamer aan het maken en wil alle apparatuur die ik daar heb staan (muv de verlichting) op een grote No-break (2500VA) aansluiten.
Daarom heb ik van een kast een soort patchruimte gemaakt waar ik een patchpaneel aan de wand hebt geschroefd en waar ook het adsl modem, hub, laserprinter en de No-break komen te staan.

Uiteraard wordt alle apparatuur in deze kast op de No-break aansloten, maar alle stopkontakten in de kamer ernaast wil ik hier ook op aansluiten.
Zodat als de spanning uitvalt ik nog minimaal 15min de tijd heb om alles af te sluiten.

Voor de stopkontakten heb ik een afzonderlijke 3 x 2,5 naar de plek waar de No-break komt te staan gelegd, maar hoe sluit ik die nu aan op de No-break?

Want de No-break is uitgevoerd met 6 stopkontakten maar heeft geen vaste aansluiting en de kabel afmonteren op een stopkontakt en dan maar een verlengsnoer maken met hier 2 stekkers aan lijkt me geen goed idee.

Of zou ik een perilex stopkontakt kunnen plaatsen en dan een verlengsnoer maken naar de No-break?
Maar de vraag is dan wel mag dat zo wel?
Want als iemand de groep uit zou zetten dan zorgt de No-break er voor dat er nog steeds spanning op deze stopkontakten blijft staan.

Wie weet hier een antwoord op?

suc6

Gerrit Bakker
 

Gerrit

  • #2
Welke kontaktdoos je ook maar plaatst, je hebt altijd een snoer nodig met twee stekkers en dat is (terecht) verboden. Maak dus gewoon een overgang met een toestelkontaktstop en je zit goed.
Denk er aan dat je echt alles op de n-break aansluit. Je hebt dan n.l. geen vaste nul meer en daar zijn al heel wat computers mee in rook opgegaan.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Wat bedoel je met een toestelcontactstop?
Zo'n aansluiting die ook achterop je computer zit?
Ik dacht dat ze dat een europastekker noemen of toch iets anders?

suc6

Gerrit Bakker
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Je maakt aan de kabel een lasdoos en vandaaruit ga je met een eurosnoer naar je No-break.
 

Addie

  • #5
Wil je de aansluiting demontabel houden dan kan je ook de caravan contactdoos gebruiken. maar heelaas zijn deze in opbouw wat moelijker te krijgen.

Hoe je het ook maakt zorg dat de spanningsvoerende kant altijd in een buscontact eindigt zodat je deze niet kan aanraken. :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu