Hoe kan ik tegels met 2 diktes zetten?

Megan

  • #1
Net een paar dagen geleden het forum ontdekt. Hele goede hulp aan gehad om me te sterken in de klus, en nu wat overmoedig begonnen met de badkamer.

Mooie tegels gekocht (metro-stijl) en daarbij een leuk natuursteen-randje voor een accent. Maar, dom dom dom :oops: , de 100 x 200 tegels hebben een dikte van 8 mm, de matjes natuursteen een dikte van 10 mm.

Dus: als ik ze aan de oppervlakte gelijk wil krijgen, hoe overbrug ik die 2 mm? Ik wil niet alle muren 2 mm dikker lijm opzetten maar denk eraan om bv. over 2 of 3 banen boven en onder het randje de tegels schuin te laten lopen.

Of is het juist beter om het randje die 2 mm juist te laten uitsteken? Met een wat bredere voeg eronder en erboven is het misschien met voegmiddel goed te overbruggen?

Wie heeft er wat ervaring, wat is voor een beginner te doen?
 

H@ns

  • #2
Tja de tegels in cement zetten zal geen optie zijn...

Je eigen oplossing is denk ik het beste; iets smokkelen met de lijmdikte en schuin naar je rand toewerken. Evt. verschillen nog wegwerken in de voeg.

Voordeel van de marmer rand is dat die door en door dezelfde kleur is dus geen lelijke witte randen als ze toch iets uitsteken.
 

Airst

  • #3
Hallo,

Ben momenteel ook bezig met tegels, dus ik zie het probleem helemaal.

Ik gebruik verschillende tegels in bepaalde vormen, nieuw en antiek door elkaar die ook verschillende diktes hebben. De vormen die ik gebruik varieren voor de ruimte, maar meestal een band op een bepaalde hoogte of een tableau in het midden of zo.

Heb dat nu opgelost door de voeg tussen de antieke die beduidend dikker zijn en de nieuwe tegels schuin op te voegen. Het geeft een heel bijzonder en 'authentiek' resultaat.
Hoop dat uw tegelwerk een mooi effect zal krijgen.

Succes.
 

Megan

  • #4
Ben er even uitgeweest vanwege een kleine operatie, maar ga met frisse moed (en jullie ideeën) aan het werk.

Zeer bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu