Hoe dicht ik dit gat in de badkamermuur?

Doenja83

  • #1
Beste mensen,

Een aantal dagen geleden is bij ons in de badkamer iemand gevallen en nu zit er een gat in de muur. Het is een muur met van die (groene?) gipsplaten waaroverheen dan een soort wit spul zit en daarop zijn matten met kleine mozaiektegeltjes bevestigd. Het is eigenlijk meer een deuk dan een echt gat, er zijn een paar tegeltjes uitgevallen, maar de gipsplaat erachter is wel gescheurd... De plek is onder een verwarming en wordt niet direct nat. We hebben verder nooit echt problemen met vocht ofzo, maar ik wil niet straks met schimmel zitten omdat ik dit slecht heb gerepareerd. Wij hebben 'geen man meer in huis' en ik weet echt heel weinig van dit soort dingen. HELP!

Ik heb er voor de duidelijkheid even 2 fotos bij gedaan...


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De tegeltjes er voorzichtig van het gedeukte gedeelte afhalen, het gat met een gipsprodukt opvullen en glad maken, laten drogen en de tegels er weer op lijmen en voegen.

Daar hebt u geen man voor nodig :wink:
 

Yeki

  • #3
Of op een iets groter oppervlak alle tegels verwijderen, gedeukte gipsplaat verwijderen, en nieuw stuk gipsplaat erin zetten. Eventueel houtjes (rachels) erachter om weer op gelijke hoogte te komen.

De tegeltjes cementvrij maken en er weer oplijmen. Je zult het wel altijd blijven zien door het verschil in voegkleur, tenzij je een mooie tint neemt die er bij past...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu