Hoe de motor van zonwering vervangen

djliem

  • #1
Ik heb een elektrische zonwering met een breedte van 3 meter en deze was al aanwezig toen ik dit huis gekocht heb. Er staat nergens een merk op. Sinds enkele maanden maakt de motor veel lawaai. Soms wil de motor niet omhoog draaien, terwijl die een geluid maakt. Als je de motor weer een beetje naar beneden laat draaien, dan kan hij daarna weer omhoog. Maar steeds met veel lawaai. Ik ben bang dat de motor aan het begeven is.
Weet iemand welk type zonwering dit is en kan ik hier de motor zelf vervangen?. Ik voeg een paar foto's hierbij. Het lijkt erop als ik de conctructie bekijk, dat je de hele stellage van de muurbeugels moet halen om bij de motor te komen. En ik denk dat de hele stellage heel erg zwaar zou zijn.

Zonwering linker kant 1.jpg Zonwering linker kant 2.jpg Zonwering rechter kant 1.jpg Zonwering rechter kant 2.jpg Zonwering van onder.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Ik denk een defecte condensator.

Je moet de motor uit de as kunnen schuiven. Ik weet niet wat bij dit type de eenvoudigste manier is, maar ik denk dat as zelf aan een zijde loshalen. Anders moet inderdaad een heel zijpaneel eraf. Wellicht dat anderen hier weten hoe dit model knikarmscherm precies werkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu