Het isoleren van een optezetten buiten wandt van een challet

Ruudenleida

  • #1
Besten .
ik wil een challet bouwen.met de buiten kant 1/ kunststof schroten. 2/ underlement geschroeft a/d houten staanders.3/ achter houten staanders dampdoorlatende folie. 4/ isolatie.
5/dichte folie. 6/ binnen wandt o.a gipsplaten.

als het niet goed is wilt u mij de juisten volgorde mailen. gr ruud
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geef is wat diktes op?
Die wanden worden een soort sandwichpaneel, binnen en buiten een plaat met daar isolatie tussen.
Qua vocht huishouding is het eenvoudiger binnen een plaat en naar buiten openhouden.
Gips, underlayment, isolatie, dampdoorlatend, ventilatie ruimte en buiten bekleding.
 

Ruudenleida

  • #3
BESTE. ik wou een vrij nieuw goedkoop kunststof schroten product toepassen/Bevers - Gemert <info@beversgemert.nl>) maar dat is heel dun en heel sterk en er zitten isolatie gaatjes in de boven kant alleen ik moet dan om de 30 cm tengelen. en daar om dacht ik a.d underlamentplaten e n ook als het helemaal dicht is kan ik zo de ramen uit zagen en de kozijnen plaatsen. maar als u advies toch bij het tengelen blijft dan volg ik het. wil u dan als het kan een tekening sturen, zo niet, kunt u dan juiste doorsnee nog eens vermelden stap voor stap met de tegels staanders erbij . dan dank hartelijk. gr ruud
 

Ruudenleida

  • #4
BESTE. ik wou een vrij nieuw goedkoop kunststof schroten product toepassen/Bevers - Gemert maar dat is heel dun en heel sterk en er zitten isolatie gaatjes in de boven kant alleen ik moet dan om de 30 cm tengelen. en daar om dacht ik a.d underlamentplaten e n ook als het helemaal dicht is kan ik zo de ramen uit zagen en de kozijnen plaatsen. maar als u advies toch bij het tengelen blijft dan volg ik het. wil u dan als het kan een tekening sturen, zo niet, kunt u dan juiste doorsnee nog eens vermelden stap voor stap met de tegels staanders erbij . dan dank hartelijk. gr ruud
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Het enige wat je moet doen om het bouwfysisch gemakkelijk en veilig te houden, als het constructief kan, die buitenste plaat underlayment niet aanbrengen. Je krijgt dus en houten frame met sparingen voor kozijnen van de deuren en de ramen. Timmer het zo in elkaar dat het achter die kunststof schroten met buitenlucht kan ventileren. Meestal is een ruimte van 30mm voldoende.

Gebruik je die buitenste plaat dan remt deze het vocht en is er kans dat dit in de constructie gaat verzamelen.
Je kan dit oplossen, zoals je voorstelde, door aan de binnenzijde achter de gipsplaat en damprem zorgvuldig aan te brengen.
Ga je aan de binnenzijde een damprem gebruiken zoek dan nog even hoe ze dat met de electrabuizen en stopcontacten hebben opgelost.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu