Hans Grohe iBox goed aangesloten?

Mustang9

  • #1
Beste klussers, mijn vader heeft deze iBox van Hans Grohe geinstalleerd maar twijfelt of deze niet op zijn kop in de muur zit (handige vent).

Links komt warm henco 16mm aan, rechts komt koud henco 20mm aan, de onderzijde is afgedopt en de bovenzijde gaat naar de kraan.

Bedankt voor de hulp.



 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Ja is goed aangesloten, al lijkt een 16mm warm voor zo'n installatie met zijdouche's een beetje erg klein. Ik zou eerder voor een 20mm gaan.
 

Mustang9

  • #3
Ja dat wilde ik ook, maar de loodgieter (tevens cv monteur / onderhoud) niet omdat ik dan een CW 5 of 6 ketel nodig had zij hij, ik heb een Daalderop CW4. De reden was dat er te veel koud water in de 20mm leiding zou komen te staan waardoor de ketel storing zou gaan geven. Tis waarschijnlijk een groot lul verhaal, maar kreeg hem niet omgepraat. Met heel veel moeite heeft hij 20mm koud gelegd.
 

Kanterz

  • #4
Toch raar als je dat als klant wilt..
stel eens voor dat je volgend jaar beslist je cw4 te switchen voor een cw5 ?!
dan kan je alles weer openbreken....
dat verhaal kan ik niet bevestigen trouwens..
 

Mustang9

  • #5
Ja weet het, ik had het ook vtv vast moeten laten leggen, maar kan volgende week nog testen voor de vloer er in gaat, want de CV word volgende week gehangen en de muur is al betegeld. De standleiding is aan de onderkant nog open en de CV hangt er recht boven, dus als ik niet tevereden ben moet er een rij van 6 tegeltjes uit gesloopt worden en dan kan ik er als nog warm 20mm van maken. Kost een beetje tijd en geld, maar dat ben ik volgend jaar weer vergeten als alles goed werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu