Hangtoilet voor gipswand

Vistuig

  • #1
Ik kon nergens een antwoord vinden dus nu maar een nieuw onderwerp.

Ik ben bezig mijn toilet te verbouwen. Nu wil ik een hangtoilet plaatsen, maar de achterwant bestaat uit gipsplaaten in stalen profielen.
Welk type reservoir kan ik het beste nemen en is het misschien handig om eerst een betonplex plaat tegen de profielen aan te schroeven. In de linker hoek zit ook een profiel welke ik hopelijk kan benutten door de schroeven er schuin in te draaien.


[

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Wat zit er achter de wand, waar nu de afvoer uit komt?
 

Vistuig

  • #3
Daar zit de volgende gipsplaat wat de wand is van de kast erachter tussen ruimte tussen de gipsplaten is ongeveer 4 cm.
 

Martijn.K

  • #4
Ik zou denk ik extra staanders plaatsen en daartussen dubbele platen multiplex op de hoogte van de bevestigingsbeugels van het frame waar je straks de houtdraadboten in kunt draaien.. en dat weer afdekken met een nieuwe gipsplaat. Zo zag ik het ze op de bouw vaak doen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij mij thuis heb ik het reservoir aan 2xdubbele houten staanders gemonteerd. Een enkele vond ik teveel meeveren, met metal stut zal dat nog veel erger zijn. Al staat het reservoir natuurlijk ook op de grond.
 

Ralph

  • #6
Je moet toch een plaat underlayment halen voor je tegelwerk. Van de afval kan je nog 2 stroken maken en met een polymeerkit en schroeven in de hoeken monteren. Je hebt meteen een montagekant voor je voorzetplaat.

Monteer er op de hoogte van de bevestiging van je reservoir een regel met eveneens lijm ertussen en schroef dat in die stroken.

Dat zit zo gruwelijk vast dat er een olifant op kan .............je weet wel.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Zo zit het bij mij in elkaar:


Maar misschien is een horizontaal balkje wel slimmer.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #8
Het beste is een zelfdragend systeem wat op de vloer bevestigd word zoals in het eerde bericht is afgebeeld.

Om de volgende reden gips en hout werken altijd en is niet geheel stabiel waardoor doorzakkenaan de onderzijde van de pot vaak voorkomt.

het hiervoorafgebeelde is de ideale oplossing, voor een gewoon inbouw reservoir in jou situatie altijd voetsteunen gebruiken.

john
 

Vistuig

  • #9
Bedankt voor alle reactie''s. Ik was zo ie zo al van plan om een systeem te kiezen wat op de vloer staat. Nu zag ik alleen van een bekend merk, een systeem wat naar de zijkant kan uitschuiven. Heeft iemand hier ervaring mee? En is dit handig of kan je beter zelf de ruimte op vullen door wat latjes te maken waar je de underlyment opschroefd?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #10
Onderstaande is wat jij gezin hebt gok ik het gis easy systeem van G.berit.



dit werkt goed en is makkelijk in plaatsing.

john
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu