Hangend wc zit los

TBroeders

  • #1
Sinds kort merk ik dat mijn hangend toilet beweegt. Als je er op gaat zitten dan beweegt hij een centimer naar beneden. Ook zie ik dat de tegelwand aan de achterkant dan aan de onderkant waar de wand de vloer raakt los komt en een klein stukje naar achter beweegt.

Ik heb nu twee blokken onder het toilet liggen waardoor hij niet meer naar beneden kan hellen. Daarnaast moet de tegelmuur aan de achterkant open worden gemaakt om erachter te komen wat het probleem is. Dit kan in mijn optiek twee dingen zijn:
1. Het hele toiletblok is aan vervanging toe;
2. Of de bevestiging van het blok aan de vloer/ muur zit los waardoor de constructie beweegt.

Heeft iemand hier nog specifieke kennis die ik goed kan gebruiken om dit op te lossen?
Daarnaast ben ik ook benieuwd naar een prijsindicatie voor het plaatsen/ vernieuwen van de tegelmuur. Deze heeft een afmeting van 1m x 1,5m met standaard witte tegels

Alvast bedankt,
TBroeders
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Een hangende WC hangt altijd aan een frame, soms is dat frame alleen aan de muur geschroefd maar meestal staat deze ook met verstelbare poten op de vloer.
Als je WC een cm zakt kan het zijn dat de schroeven van deze poten niet goed zijn vastgezet of dat ze in het geheel niet gebruikt zijn maar in beide gevallen zou het gehele frame in de muur bewegen.
Wat ik ook gezien heb is dat ze het frame niet vastgeschroefd hebben maar gewoon rondom in de pur opgehangen.
Maar beide kun je pas zien als je de wand open hebt gemaakt en het dan ook meteen goed in orde maken.

Prijsindicaties worden hier niet gegeven maar standaard witte tegels zijn meestal de duurte niet (wellicht kun je de oude tegels gewoon opnieuw gebruiken) en het is ook geen groot stuk dus vaak prima zelf te doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu