Halogenen vloerlamp probleem

Starter112

  • #1
Beste medeklussers,

ik heb een klein probleem waar ik niet helemaal uit kom. Ik heb een mooie halogenen vloerlamp waarin maximaal een halogeen van 300W erin past. Nu heb ik een halogeenlamp gekocht van 200W, deze erin gestopt en nu doet mijn lamp het niet.

Mijn eerste idee was, de zekering is vast kapot. Dit was niet het geval, want ik neem aan dat als een zekering kapot is, deze geen stroom meer geleidt. Dit heb ik getest met een multimeter.

Mijn tweede insteek was dat de dimmer misschien stuk was, dus ik zette de dimmer aan en stopte twee van die multimeter pinnen tussen waar de halogeenlamp hoort. Deze gaf gewoon netjes 230V aan. Dus ik denk niet dat het daaraan ligt.

Mijn derde test was natuurlijk de halogeenlamp zelf, deze geleide netjes stroom, dus daaraan kan het ook niet liggen lijkt me. Hoe kan ik mijn halogenen vloerlamp nog meer testen om te kijken waar het probleem zit?

Om te testen of de vloerlamp het doet, heb ik natuurlijk gewoon de dimmer op maximum gedraaid met een halogeenlamp erin, maar het geeft helaas geen licht.

Waar zou het probleem nog meer kunnen zitten?

Mijn lamp heeft ook nog een klein halogenen leeslamp stukje, deze doet het wel gewoon.

Alvast bedankt voor alle reacties!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Komen de contactpunten van de lamp en lamphouder wel tegen elkaar aan ?
 

Starter112

  • #3
Ja, de contactpunten komen tegen elkaar aan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Ook nieuwe lampen kunnen stuk zijn...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu