Grohe inbouwkraan in gipswand

Robbie84

  • #1
Wij gaan binnenkort onze badkamer renoveren. Nu is het idee een Grohe inbouw kraan (GROHTHERM SMARTCONTROL) te gaan gebruiken met een douchekop waarvan de toevoer in de muur zit. De afwerking van de vloer en muren zou moeten gebeuren met beton ciré.

We hebben een houten verdiepingsvloer waar (naar alle waarschijnlijkheid) zwaluwstaartplaten op liggen.

Kan ik met gyproc profielen een wandje maken waarin ik de smartcontrol wegwerk, zonder dat alles op termijn gaat scheuren (met name de beton ciré)?

Graag jullie advies.
 

Marcn88

  • #2
Waarom wil iedereen toch hout en gips in een badkamer verwerken neem ipv gips ytong blokken en monteer hier je kraan in mocht er ooit iets van een lekkage zijn oid hoef je niet meteen je gehele badkamer te slopen
 

Robbie84

  • #3
Ik vraag me af of dat niet te zwaar is voor de constructie. Op dit moment zit er ook een regelwerk met daarop (ik denk) watervasteplaat
 

Robbie84

  • #4
Iemand anders wellicht???
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Bij tegelwerk zou het nog wel kunnen (ipv gips watervaste multiplex (of combi) en volledig in de kimpasta). Maar bij beton ciré zou ik geen risico willen lopen. Ieder scheurtje is direct een lek naar je achterconstructie.
 

Robbie84

  • #6
Klussers, bijgevoegd de tekening van de vloer en in het paars aangegeven waar het muurtje moet komen staan. Wellicht geeft dit voldoende informatie over de draagkracht van de balken.. Mijn voorkeur gaat toch uit naar Ytong 10cm dik en ongeveer 230cm hoog. Wie kan mij vertellen of dit voldoende is?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu