Graag advies ondervloer tegelvloer

Ricardo01

  • #1
Hallo

ik wil graag jullie advies over een idee die ik heb voor een ondervloer .
Ik wil namelijk mijn gang op de begane vloer graag betegelen. Op het moment ligt er laminaat. Onder de gang bevindt zich de kruipruimte.
Nu heb ik lang getwijfeld om de begane grond te betegelen omdat ik bang ben dat deze vloeren dan heel koud zullen aanvoelen vooral in de winter.
Ik heb zelf al nagedacht over vloerverwarming maar wil liever dit niet plaatsen i.v.m. kosten electra enzo.

Nu heb ik op internet rond gespeurd en kwam uit op ondervloeren die thermisch isoleren speciaal bestemd voor tegels, alleen kost deze ondervloer 50 euro per vierkante meter. vrij duur als je 10 vierkante meter nodig heb.

Nu had ik zelf bedacht om na verwijdering van laminaat isolatie te leggen op de betonnen vloer die de optrekkende kou van de kruipruimte zou moeten tegenhouden en hierover heen multiplex platen te leggen en hier weer overheen te betegelen. Sscheelt denk ik aanzienlijk in de kosten

Nu is mijn vraag of dit zal werken wat betreft warmte isolatie en of hier gevolgen aan vast zitten die ik niet kan overzien simpelweg omdat ik een amateur klusser ben. Om eigenlijk samen te vatten , heeft dit zin om dit uit te voeren .

Ik hoor graag van jullie wat jullie ideeën hierover zijn, zodat ik hierover wat wijzer kan worden.

Alvast bedankt

grt Rico
 

Devrouw

  • #2
Hallo Rico,

Je praat over kosten elektra, maar vloerverwarming is juist energiebesparing!!!
Ik adviseer je om te kijken in de website van bedrijf verwijderd. Ik heb zelf ook vloerverwarming en zij hebben het geplaatst. Allemaal super !!! En de kosten : flink naar beneden !
Als je nog meer wilt weten kun je mij bellen/mailen.

Groeten en succes,
Alexandra - bedrijf verwijderd
Lees de forumregels! moderator
 

Ricardo01

  • #3
Hallo detegelvrouw

kan wel zo zijn , daar heb ik me nog niet genoeg in verdiept wel weet ik dat vloerverwarmingsmatten ook wel prijzig zijn in de aanschaf ( electrische) en het is niet zo dat ik niet perse warme vloeren wil hebben ik wil gewoon een manier toepassen die ervoor zorgt dat de vloeren niet ijskoud en ijskoud worden dus dat de kou van de kruipruimte geen kans krijgt om op te trekken via de tegels mijn gang in.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Kun je de vloer niet aan de onderzijde isoleren met bv minerale wol of schuim? Het lijkt me dat je dan de tegels ook makkelijker kunt leggen.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #5
Ik zou bouwplaten gebruiken. ( zie wedi mbouwplatensysteem/design_meervoud/design_meervoud dit) Dit met tegellijm vastlijmen op de betonvloer,daarna kunnen de tegels erop.
Houd de kou uit de vloer.

w.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu