Glazen deur afhangen

Infovrager

  • #1
'lo,
Ik kocht een glazen deur bij de bouwmarkt en wil die afhangen.
De pennen van de bijgeleverde scharnieren blijken echter een stuk kleiner te zijn dan de scharniergaten die in het glas zitten. Er werden plastic ringetjes bij geleverd, maar die vullen al evenmin de opening volledig op.
Resultaat: de deur blijft speling hebben, zelfs als je de schroeven van de scharnierdelen keihard aantrekt. In dat geval wordt de deur bovendien geklemd tussen de metalen scharnierdelen zelf die aan de binnenzijde met schuurpapier bekleefd zijn. Volgens mij is dat geen deugdelijke oplossing en zal de deur ofwel barsten of opnieuw speling gaan vertonen.
Weet iemand hoe een glasdeur fatsoenlijk bevestigd wordt? Hoe moet de trekkracht op de scharnierdelen normaal opgevangen worden?

PS: de scharnieren lijken sterk op de foto hieronder, alleen zijn ze wat groter

Paul

 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ga eens bij uw bouwmarkt langs,misschien heeft u niet de goede bevestiging gekocht.
 

Infovrager

  • #3
Wél, ik ben al langs geweest. Men stuurde me naar huis met nieuwe plastic ringetjes die ik - door er een stukje uit te snijden - op maat moest brengen van de gaten voor de scharnierpennen. Dat heb ik gedaan, maar desondanks blijft er een speling, en blijven de scharnieren schuiven. Ik vraag me dus af of ik überhaupt een oplossing mag verwachten bij m'n volgend bezoek .. .
Vandaar m'n vraag hoe een deugdelijke oplossing eruit moet zien. Ik wil me liefst niet nog eens met een kluitje in het riet laten sturen. Bijvoorbeeld met een antwoord als: trek het zaakje nog wat harder aan ...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De oplossing is niet zo moeilijk, u kunt passende opvulringen kopen/maken en dan is het probleem opgelost, zolang er speling tussen de bouten en de gaten zit helpt er niets tegen verzakken.
Bij kunststof ringen de ringen een 1/2 tot 1 mm uit laten steken, met het aandraaien van de schroeven wordt het kunststof in de gaten geperst, let wel, niet te strak aandraaien, vast is vast.
 

Infovrager

  • #5
Bedankt voor je reactie, Jan. Je antwoord bevestigt hoe ik dacht dat 't ongeveer zou moeten gaan. Weet je toevallig ook waar je zo'n spulletjes op de kop kan tikken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Bij een goed gesorteerde ijzerhandel zijn opvulringen vaak wel te koop, zo niet dan kunnen ze er wel aan komen.
Er zijn ook groothandels die de gekste ringen verkopen maar meestal kunnen particulieren er niet terecht, kwestie van proberen dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu