Gipswand in blokhut

Leonpard

  • #1
Ik wil een badkamer bouwen in een houten blokhut. Daartoe wil ik talentboard tegen de wanden plaatsen en lewisplaten met beton op de vloer zodat ik kan tegelen.

Vorig zomer heb ik 1 plaat geplaatst, en mijn vermoeden is uitgekomen: Het gips scheurt op de plekken waar ik geschroeft heb, omdat de houten blokhut krimpt en uitzet.

Heeft iemand ervaring met een constructie die dit op kan vangen?? Het gaat om een hokje van 2 x 1 x 2 meter.

Bij voorbaat dank!
 

Pepjo

  • #2
Voorzetwanden : aparte (blik)frames plaatsen voor de wanden.
Voorbeeld :



Dan ben je uitzetten en krimp kwijt. Voordeel is ook dat je je leidingen in het frame kunt wegwerken. Denk wel aan isolatie ivm bevriezen.
 

Remsey

  • #3
Ik zou ten eerste gipsvezelplaat gebruiken, deze zou ik niet bij de **** maar bij de **** kopen want van de **** zijn veel steviger en goedkoper. Je kan ze het beste op maat zagen, niet snijden. Deze vervolgens aan beide zijden voorstrijken en vervolgens niet schroeven maar met een polymeren montagekit (kan de meeste rek opvangen) met een lijmkam en tegen het (houten)regelwerk plakken. Daar kun je een olifant aan hangen. Als er een isolatiefolie tegen het regelwerk geniet zit zul je er een dun regeltje tegenaan moeten schroeven helaas. Want tegen folie kun je uiteraard geen montagekit plakken. Dan kom je wel
wat verder naar binnen.

Vervolgens een gaasbandje over de naden van de gipsvezelplaat en tegelen met een flexibele tegelpastalijm die je horizontaal moet opzetten. Afvoegen met een flexibel en waterdicht voegmiddel. Vergeet niet je kimband tussen wand en vloer.


Ook vergelijken van produkten van verschillende bedrijven doen we hier niet aan, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu