Gipsplaten structuurverven

Mjagers1982

  • #1
Ik heb een hele zolder opnieuw ingedeeld met houten frame en gipsplaten van rigips. Het eindresultaat moeten strakke wanden zijn met structuurverf. Nu vraag ik me echter af wat ik moet doen:

1. Alle wanden eerst stuccen en dan structuurverven

of

2. Alle naden en gaatjes netjes afwerken met speciale rigips vuller en daar direct overheen structuurverven

Bij optie 2 weet ik zeker dat de muur recht is :wink: . Bij optie 1 hangt dat af van mijn stucadoorskwaliteiten. Die kunnen ermee door, maar super is het niet ;). Ik vraag me alleen af of ik de naden en schroefgaatjes onzichtbaar weggewerkt krijg... Rigips zegt van wel, maargoed, marketing-orama ;).
 

Johanl

  • #2
Hallo.
Wat voor soort platen heb je gebruikt. Platen met ronde kanten, of platen met afgeschuinde kanten??? gr JohanL
 

Mjagers1982

  • #3
Ik heb deze gebruikt:

Afbeelding niet meer aanwezig
 

Johanl

  • #4
Hallo.
Bij deze platen over de naden zelfklevend wapeningsband ,,en dan de naden ,en schroefgaten vullen met wandplaatvuller. Met een paar keer schuren en vullen,word hij mooi vlak,waarna de wand te sauzen is.sucses JohanL
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Vwb de naden afwerken heeft JohanL helemaal gelijk. De rest van het succes moet u even anders aankleden:

1x voorsauzen met verdunde muurverf in dezelfde kleur als u gaat structuren of voorstrijken met speciale structuurprimer, zodat u alvast een wat ruwe ondergrond hebt om over te structuren.

Zet de structuur op met een brede vachtroller op stok en gebruik voor de randen een kleine 10 cm. structuurroller. Direct daarna de opgebrachte
baan met een schuimplastic structuurroller narollen tot de gewenste structuur.

Laat door de structuur en opentijd verlenger mengen, want u krijgt op wanden onherroeppelijk banenbontheid en overlapping.

Het beste is met 2 mensen werken: 1 met de vachtroller, 1 direct erachteraan met de structuurroller. Blijf nat-in-nat werken.
 

Mjagers1982

  • #6
Dank voor alle adviezen! Wat ik vooral belangrijk vind is dat je uiteindelijjk een strak resultaat krijgt dus dat je totaal niet meer ziet waar de naden en gaatjes zitten. Dat gaat op deze manier lukken?

Wat betreft die opentijd verlenger... Kun je dat ook zelf mengen? Ik wil eigenlijk gewoon standaard structuurverf van de bouwmarkt gebruiken en daarna alles nog een keer in de juiste wittint texen... Dit omdat op kleur gemengde structuurverf schreeuwend duur is ;)
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Hopeijk redt u dat met bouwmarktstructuur.

Ik zou en A-merk structuurverf ( kwarts ) gebruiken. Daarmee is het al listig genoeg om een mooi resultaat te verkrijgen.

Vaak brengen wij als laatste laag nog een spack-latex aan in dezelfde kleur als de structuur om de bonenbontheid en aanzetten weg te werken.

Nogmaals: verwerken van structuurverf tot en egaal aanzetvrij resultaat vergt enige handigheid en goede producten.

De open tijd verlenger kunt u zelf bijmengen: een 1/2 liter op 10 liter verf.
 

Mjagers1982

  • #8
Dank voor je advies.

Ik heb even zitten googlen, en Sigma Kwarts kost pak en beet 125 euro per 10 liter... Hoeveel heb ik dan echter nodig? Ik lees op sommige sites 10m2/liter, terwijl ik elders weer 1,5-2m2/liter lees... Wat is jouw ervaring?

Moet ik met Sigma Kwarts ook eerst voorstrijken met structuurverf voorstrijk?

Verder, wat is spack-latex? Is dat dunnere latex ofzo?
 

EGeen

  • #9
Met structuurverf doe je ongeveer 2-2,5 m2 per liter.
Structuurvoorstrijk zitten korreltjes in, opzich als je neit vantevoren gaat sausen, dan is dit een mooie optie. Een latex of voorstrijk moet voor de structuurverf anders pakt de structuurverf niet op de ondergrond. (zuiging van de platen).

Ik weet niet wat voor tint u wilt, maar bijna alle speciaalzaken mengen gewone lichte tinten uit wit voor maar een kleine extra alvast in uw structuurverf. Voor donkere tinten zit hier wel een verschil in kosten aan. U kunt altijd even een belletje wagen naar een verfzaak in de buurt (dan doel ik niet op de grotere dhz zaken)
 

EGeen

  • #10
Spack latex, is een latex die speciaal bedoeld is op spack gespoten ondergrond (de plafond met structuur). Deze wordt ook vaak op andere ondergronden gebruikt aangezien deze een langere open-tijd heeft waardoor aanzettingen minder snel voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu