Gipsplaten geheel (dun) stucen

renoman

  • #1
Hoi,

Ik ben een soort schouw/koof aan het maken (geen vuur/hitte) van mdf, afgewerkt met gipsplaat. Nu wil ik deze in zijn geheel afwerken met een dunne laag pleister (enkel de naden wegwerken ga ik niet zo perfect krijgen dat ik dat niet meer zie).

Ik denk aan een paar mm (mogelijk/zeer waarschijnlijk nog wel hoekgeleiders weg te werken). Aangezien er mdf achter zit, gebruik ik 'gewoon' plafondplaten (ronde kant dus). Zo heb ik dat eerder gedaan en dat is goed bevallen. De naden werk ik af met ene vezelgebonden voegvuller (Gyproc, denk ik).

Nu twijfel ik voor het afwerken tussen Knauf finishpasta, Knauf Fill & Finish Light, ProFinish of Bijv. Gyproc Rifino top. Beste kanshebbers de eerste 2 (kant en klaar en qua eigenschappen), maar ik twijfel welke het beste gaat zijn. Ik wil wel een glad resultaat (geen halen etc.), maar voor het verven hoeft het niet 'glimmend/glad'. Ooit heb ik in mijn badkamer een plafond gestuct met een finish die zo glad was dat de roller met verf er gewoon overheen gleed -niet fijn, vond ik. Een Roodband-achtige uitstraling is prima.

Heeft iemand ervaring / zicht op de verschillen tussen die 2 (en eventueel de anderen) in bewerking en eindresultaat?

Alvast bedankt!
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Kant en klaar fillers drogen erg langzaam je zit met erg lange droog tijden soms moet je een dag wachten voordat je een nieuwe laag kunt aanbrengen . Rifin*top werkt erg mooi en kun je +- om het 1.5 uur een nieuwe laag overheen zetten. Maar een laagdikte van 3mm met roodband is ook prima mogelijk. Dan kun je eerst strippen plaatsen en in 1x sausklaar afwerken.
 

renoman

  • #3
Dank voor je reactie! Misschien moet Rifino top inderdaad nog eens goed bekijken - de werkwijze is daarbij in ieder geval bekend. Het langzame dogen van de kant en klare producten is voor de amateur overigens nog wel een voordeel. Nu zal het niet zo'n probleem zijn, maar in het verleden vond ik het afwerken van een plafond of grotere muur best lastig omdat ik niet zo snel ben en de verwerkbaarheid snel afneemt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu