Gezocht: badkamer plafondlamp voor montage op inbouwdoos

DaFrenk

  • #1
Zoals de titel al aangeeft zoek ik een plafondlamp voor in de badkamer die ik zonder te boren kan monteren op de inbouwdoos. Het plafond is gemaakt van beton waar ik met mijn klopboormachine niet in kom.

Voor het gemak zoeken we dus een lamp die ik zo kan monteren.

Heeft iemand voorstellen voor een dergelijke lamp?
 

Andre69

  • #2
Die inbouwdoos zal de centraaldoos zijn, daar (hoort) past een deksel op waar een aan haakje aanzit.
Aan dat haakje kan je een armatuur bevestigen
 

Roadrunner84

  • #3
Veel lampen hebben een achterplaat van concentrische ringen, als je doos op twee hoeken een schroef heeft dan kan je zo'n lamp daaraan bevestigen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
De meeste plafonnieres hebben gaten in de grondplaat zitten, die passen met de afmeting van de schroeven van een standaard verdeel door.
Vaak is bij dit soort lampen 1 schroefje al voldoende, omdat die lampen heel licht zijn.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Let er wel op: er zijn bepaalde (grote) zaken waar men plafonniers verkoopt die, wat betreft de bevestigingsgaten, niet voldoen aan de in Nederland gebruikelijke afstand van de schroeven in een centraaldoos! Omdat ze producten verkopen die voor meerdere landen bedoeld zijn.

Het is daarom verstandig de afstand even op te meten en in de betreffende winkel even te kijken of het direct gaat passen.

Anders ben je namelijk gedwongen extra gaten te boren om de plafonnier op te kunnen hangen. En dat gaat natuurlijk ten koste van garantie (laat staan dat je de armatuur zou kunnen terugbrengen als ie niet bevalt).

Dus wanneer je bij een bouwmarkt of een zweeds warenhuis koopt even goed opletten. :wink:
 

DaFrenk

  • #6
Ja, we hebben nu een lamp van een Zweeds warenhuis die dus niet paste. Die hebben we idd een beetje moeten modificeren om te passen.

Tot nu toe vallen me de lampen erg tegen qua passen. Ik heb 2 Philips lampen, volgens de instructie zou de wandlamp precies op een inbouwdoos passen (in de wand boven de spiegel). Maar dat lukt dus niet. De plafondlamp is ook niet geschikt hiervoor, gelukkig is die zo licht dat hij nu met 1 schroef prima zit.
 

DaFrenk

  • #7
In elk geval vraag ik mij dus af of ik veilig zomaar iedere plafoniere kan ophangen in de badkamer? De centraalverdeeldoos is wel enige afstand verwijderd van de douchecabine (die ook nog eens gesloten is) en de wastafel.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Als de elektra door een erkende installateur is aangelegd dan moet de centraaldoos op de juiste plek zitten om er een lamp op te kunnen zetten.
Mijn advies is altijd wel om in een badkamer bij voorkeur een spatwaterdicht armatuur te kiezen aangezien de luchtvochtigheid er vaak bijzonder hoog kan zijn.

verder vraag ik me ook wel eens af of zo'n lampen fabrikant ooit wel eens zelf een lamp van hun zelf aan het plafond heeft gemonteerd.
Want je komt de grootste ondingen tegen om te moeten monteren.

suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu