Gestucte muur is broos.

Grobbe

  • #1
Hallo,
Wie zou me met het volgende verder kunnen helpen. Ik heb een woning met gespacte muren. Deze muren heb ik met fix en finish dicht gesmeerd en al zeg ik het zelf het is me goed gelukt. Alleen nu in me gang is het een beetje verkeerd gegaan. Veel bezoek gehad op dat moment dus heb het een aantal keer weer opnieuwe aangemaakt met wat water. Ik denk dat daardoor me muur nu broos is. Hier overheen heb ik stuc pasta gesmeerd om een gladdere laag te creëren. Nog geen probleem tot nu toe...

Nu ben ik aan het schilderen gekomen en laat op de dunnere stukke. De pasta los als je er met de roller overheen gaat trek je het eigenlijk open. Wat is hier tegen te doen (soort van verharder) of zou ik hier eigenlijk weer opnieuw aan moeten beginnen?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Hechting is niet goed, ben bang dat je inderdaad de losse stukken moet verwijderen en opnieuw beginnen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Was de muur wel goed droog toen je de pasta aanbracht? Restvocht van de fix en finisch kan voor onthechting hebben gezorgd . Je zult op nieuw moeten beginnen. Terug naar een solide basis. Tot hoever je terug moet kan alleen jij beoordelen. Zie je losse delen deze verwijderen. Wanneer je met een hamer over de muur glijd hoor je wel waar het los zit.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu