Gescheiden huisinstallaties?

Kip2301

  • #1
Hallo. Als ik een pand heb waarvan ik de begane grond verhuur als cafetaria en de bovenverdieping verhuur in kamers of appartementen aan verschillende huurders, wat zijn dan de eisen ten aanzien van de elektrische huisinstallatie? Moeten alle ruimten dan hun eigen installatie hebben of kan volstaan worden met één installatie voor het gehele pand?

Ik vraag dit omdat met de gemeente was afgesproken dat tijdens een geluidsmeting de elektrische installatie van het cafetaria uitgezet zou worden, maar dat bleek later niet te mogen omdat de appartementen erboven óók op die hoofdschakelaar zitten.

Tevens weet ik dat de bewoners van de appartementen niet zelf bij hun automaten kunnen omdat deze in de meterkast zitten van het cafetaria op de begane grond. Zij kunnen dus ook zelf niet hun elektrische installatie uitschakelen.

Wie kan mij vertellen of dat zo mag en waar (in welke bepalingen) ik dit kan vinden?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Je begint je verhaal, alsof je zelf dit pand bezit en vragen hebt over de regelgeving.

Gaandeweg proef ik, dat je geen eigenaar bent, en ook geen huurder in dit pand.

Ik vraag me dan ook af, wat je belang is in dezen? Probeer je de eigenaar een loer te draaien?
 

Kip2301

  • #3
Nee. Ik heb echter mijn vraag wat onhandig geformuleerd. Excuus daarvoor. Ik ben inderdaad niet de eigenaar maar wil graag weten of de elektrische installatie conform wettelijke normen is. Ik woon aan de andere kant van het betreffende pand dus heb alle belang bij een veilig aangelegde installatie.

Ik probeer niemand een loer te draaien, ik probeer juist te voorkomen dat mij een loer wordt gedraaid.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je maakt zelf dus geen gebruik van de installatie? Dan zie ik het probleem niet zo...

Maar om op je vraag terug te komen, een meterkast mag best gedeeld worden met meerdere huishoudens / appartementen. Het lijkt me wel handig dat deze op een voor iedereen toegankelijke plaats hangt, anders is het lastig de stroom weer in te schakelen na een storing.

Of dat wettelijk verplicht is, durf ik niet te zeggen. Een gevaar is het in elk geval niet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Het is niet verplicht, tenzij elk appartement een eigen meter heeft, de verbruiker moet nl ten alle tijde bij de meter kunnen om het verbruik te controleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu