Gereedschapskist voor elektrotechnicus zoeken

RubenSmits77

  • #1
Hallo allemaal
Ik ben op zoek naar een stevige en mobiele gereedschapskoffer. Aangezien ik vaak elektronisch werk doe in ons huis, zou ik mijn gereedschap graag opbergen in een koffer.
Heeft iemand een idee?
Of wat gebruik jij?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er is geen goede koffer, dat moet je voor je zelf bepalen, wat is het hoofddoel van het ding en daar een koffer bij zoeken.

Als ik in de Solar zit heb ik meer aan een rugzak of pukkel, zit ik in de service loop ik met een rolkoffer, zit ik onderhoud heb ik een emmer met de dingen die ik nodig heb.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Zoiets blijkt inderdaad vaak uit ervaring. Voor wat allround elektra werk vind ik de klassieke koffer met vakken erin wel handig. Maar ook ik loop nog wel eens rond met een rechthoekige emmer met daarin enkel hetgeen ik echt nodig heb. Of met een tray die ik eenvoudig bovenop de trap kan hangen als ik op hoogte bezig ben.
 
  • Like
Waarderingen: RubenSmits77

Starter01

  • #4
Tsja, voor thuis, wat heb je dan nodig? Zoek gewoon iets waar alles in past. Bijvoorbeeld een Parat lijkt me wat overdreven. Maar hoe zie je het, wat denk je zelf nodig te hebben?
 

RubenSmits77

  • #5
Allereerst, bedankt voor uw antwoorden!
Een paar maanden geleden vroeg ik je welke basisuitrusting je nodig hebt. Nu heb ik het hoogstnoodzakelijke gekocht. Een 2-polig meetapparaat, boorsets voor hout en beton, een waterpas en Torx-sleutels. Ik had al een accuboormachine. En ik wil dat allemaal in een koffer stoppen. Ik ben niet erg opgeruimd en mijn vrouw zou zeker alles opbergen als ik aan het schoonmaken ben zodat ik een uur kan zoeken later.... Tijdens mijn onderzoek kwam ik xxxx tegen. Ik wist niet eens dat ze ook koffers maakten.

We doen geen produktbeoordeling, mod
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Dat is nou niet bepaald het gereedschap dat ik verwacht voor elektra klussen...

Ik loop toch vaker met geïsoleerde schroevendraaier, kniptang, striptang, etc rond.
 

RubenSmits77

  • #7
Ja precies, dit is natuurlijk niet de uitrusting voor elektrisch werk. :lol:
Ik wilde wat kopen in het algemeen en dit werd me aangeraden. Maar voorlopig zou ik alles in de koffer opbergen en geleidelijk mijn uitrusting uitbreiden.
Tot nu toe heb ik een draadsnijder van 160 mm en dat is voor mij voldoende geweest. Denk je dat ik meer moet kopen? 190mm bijvoorbeeld?
 

Evenwatanders

  • #8
Een draadsnijder van 160 mm? Je bedoelt waarschijnlijk een zijsnijtang met een lengte van 160 mm?
Dan lijkt 160 mm me prima gescjhikt voor elektrawerk.

Onder draadsnijder versta ik toch wel wat anders (alhoewel ik nu zag dat ze een zijsnijtang in advertenties ook wel draadsnijder noemen).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu