Gelige pluizige schimmel op muur

Bijtje5

  • #1
Goedendag, wie kan mij helpen?

Sinds een week of 2, zien mijn bovenbuurvrouw en ik in onze gang (3e verdieping ter hoogte van de vloeren, maar aan de trapleuning kant, kant van zij-buren dus) gelige vlekken. Behoorlijk fel, okerkleurig. Bij sommige zit er wat pluis op.

Aangezien wij net een klusser over de vloer hadden gehad, dachten wij dat hij had zitten knoeien met iets. Weggeveegd (pluis verdween, kleur niet) en zo gelaten.

Het lijkt in vrij rap tempo uit te breiden. Ik liep er net langs en lijkt verdubbeld? Het lijkt wel schimmel?

Wie o wie kan mij vertellen hoe en wat? Er zit aan onze kant op die hoogte geen enkele vochtbron, het is 3e verdieping, lijkt mij stug dat het bijv grondwater is oid.

Maar ik schrik hier wel enorm van, het is de vaste muur van het hele pand a 3 woningen, ik moet er toch niet aan denken dat deze even vervangen moet worden of zo.

Foto kan ik nu niet plaatsen, heb het net helemaal schoongemaakt met vochtig doekje met bleekmiddel, om zo een goed "startbeeld" te hebben..eventueel kan ik hem toevoegen..Ik hoop dat iemand mij kan helpen (en met name gerust kan stellen dat het bijv lekkage buren is of zo...:))
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Schimmel is vocht. Is er iets veranderd aan de ventilatie of misschien aan iets anders.
Hoe oud zijn deze woningen. Zou het kunnen zijn dat er leidingen door de vloer lopen.
Zit boven de derde verdiepin het dak is dat plat.
Foto kan nooit geen kwaad. Of een schets van de muren en wat er achter die muren te doen is.
 

Bijtje5

  • #3
Hoi bedankt voor je antwoord. Ik ga mijn best doen een betere schets te geven van de muur / woning.

Er is aan "onze" kant van de muur niets veranderd tav ventilatie oid.
De woningen zijn uit 1929. Het is overigens de enige plek in het hele pand (3 woningen + winkel) waar dit nu opeens speelt. Ook in de afgelopen 9 jaar nooit soortgelijke zaken gehad, waar dan ook).

Het is het "trappenhuis" (intern, vroeger 1 pand, nu 3 woningen dus niet een portiektrappenhuis). Het is niet aan onze woonkant, de trap scheidt onze woonkant van de buurwoning, hun woonkant, hun keuken zit op ongever 1.5-2 meter van deze plek) Onze keukens zitten ook 1.5-2 meter, echter de afvoeren en leidingen lopen vanaf de keuken 1-1.5 mter voor dit punt al naar beneden.

Het dak is nog 2 verdiepingen hoger. De plekken zitten juist ter hoogte van vloer 2e verdieping. Lijkt mij als het van het dak moet zijn, dat de vlekken ook hogerop op die muur te vinden moeten zijn.

Wat er precies achter de muur zit, is mij enigszins onbekend. Naar mijn weten zijn het enkellaags muren en direct erachter de woning van de buren. Ik weet alleen plaats van hun keuken...

Ik zal morgen kijken hoe de vlekken terug zijn gekomen (althans gele was amper weg te krijgen, maar of de pluis terug is.) dan zal k een foto maken, en een lijn trekken waar ongeveer de vloerhoogte van de buren is, en van ons.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ergen moeten ook aan-en afvoeren lopen van alle woningen. Kijk goed waar deze van boven naar beneden gaan.
 

Bijtje5

  • #5
Ik zal morgen eens rustig gaan kijekn en uittekenen, bedankt wel voor je aandacht alvast!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
Gerelateerde onderwerpen
Gelige kleur door spackwerk heen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu