Geimpregneerde enkelsteenmuur isolatie binnen

Piccolina

  • #1
Verhaal: huis 1930 enkelsteenmuur, 2e verd met achtergeven vrij voor wind en regen. Gevel was erg slecht met gaten etc. Achtergevel en voorgevel hebben isolatie binnen als volgt: buitenmuur-gelijk erop noppen isolatiefolie met noppen tegen de muur- hout regelwerk-ruimte tussen allu kant folie en gipsplaat- gipsplaat 9mm- stukwerk.
Afgelopen jaar een condense lekkage gehad van de 1 slaapkamer achtergevel. Alles uitgebroken binnen- achter noppenfolie hele gevel vochtig en zwarte schimmel. Gevel 2 weken geleden opnieuw professioneel gedaan + geimpregneerd. Nu muur binnen aan het drogen en we merken dat het niet meer vochtig is. Volgende week gaan we ook kunststof kozijn inzetten.

Graag wil ik misschien kan iemand helpen met oplossing voor isolatie? Het kan dure zijn want het oppervlakte in erg klein. Er moeten deze zaken meegenomen worden:
- goede isolatie kamer al door impregneren en kunststofkozijnen
- isolatie c. 1m2 links van het raam en 1m2 recht van het raam.
- onder raam door hele breedte c. 2.50 breed zit convector radiator met mdf opbouw die dient ook als zit wensterbank. Isolatie achter radiator als oude gebleven dus van buiten uit: enkelsteensmuur- noppenfolie noppen kant aan de muur geplakt- hout regelwerk- mdf plaat 12mm- convector

Dus het moet isolatie zijn die wel zin heeft maar niet erg dik anders verliezen we ruimte voor zitten op de wensterbank. Het moet ook geen condens probleem worden door dat het kunststoframen zijn en door de samenkomen met de oude noppenfolie isolatie ( zal niet overheen kopen maar wel op de punt waar wensterbank begint)
En kan best wel nieuwe techniek zijn met blauwe platen of anders dan wol!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Die noppenfolie is zover ik weet dampdicht dus niet geschikt om als laag waar hij nu is geplaatst. Deze laag moet waterdicht maar niet damdicht zijn. Voor dat doel zijn dampopen folies te koop.
Ik zou een PIR plaat welke is voorzien van een laagje aluminium aanbrengen. Deze platen isoleren ten opzichte van de dikte goed en zijn dampdicht.
 

Piccolina

  • #3
Nee die folie is prima voor isolatie heeft geen echte waarde dat wel maar goed is die wel als gevel niet meer lekt. Maar omdat het toch weg is al omdat daar schimmel zat, wilden we geen folie meer maar iets wat isoleert.
Isolatie achter radiator blijft gewoon met noppenfolie.

We gaan eens kijken naar die platen in de bouwmarkt, bedankt.
Heb je daar nog spouw nodig voor dit platen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Geen voor-of nadeel met een spouw. Die PIR isolatie platen hebben aan de onder-en boven een laag aluminium en dat neemt geen vocht op.
Ik zou zoveel mogelijk isolatie plaatsen ook waar het moeilijk is. Beter een dun plaatje dan niets.

Ik wil wel even ontzenuwen dat die folie prima is. Het isoleert nauwelijks, er komt schimmel op je muren maar voor de rest........
Als die gevel werkelijk lekt, dus er komt regenwater door de voegen naar binnen, dan zou ik dat eerst oplossen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij een steens muur afstand een spouw maken van minimaal 2 cm voor de benodigde ventilatie.
Als de folie, of isolatie, met de muur in contact komt kan via capillaire werking vocht naar beneden lekken dat anders via ventilatie afgevoerd wordt.
Belangrijk is een aantal stootvoegen open te maken om ventilatie van de spouw mogelijk te maken, zet een bijenbekje in de stootvoegen tegen ongedierte.
 

Piccolina

  • #6
Jullie lezen het niet goed blijkbaar:
2e verd. Dus geen ongedierte
De gevel is volleding overnieuw gedaan en geimpregneerd
De condense lekkage ontstond puur doordat er was geen voeg meer gewoon gaten. Hele huis heeft aan gevelkanten folie isolatie. De voorgevel is gewoon beter en er is nooit regen op door de stand.
We gaan zeker geen gaten boren in nieuwe gevel. We hebben hier isolatie bedrijven gehad en professionele mensen van gevels alee drie zeiden dat wol isolatie gewoon prima is of dergelijke. We hoefden geen gaten in de gevel hebben.
Noppenfolie isolatie is prima als gevel niet lekt dus als die nieuw en geimpregneerd is.

Ik denk dat we gewoon dan wol doen van die dure soort waarop aluu al op zit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Dankje wel. :D :D :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
Gerelateerde onderwerpen
Binnenisolatie op geimpregneerde muur?

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu