Geimpregneerd hout onderhouden

zyir64

  • #1
In de tuin heb ik een houten schuur. Hoe kan ik het geimpregneerde rabatdelen het best onderhouden? Buren zeggen dat het geimpregneerd is dus hoef niets te doen, maar ik zie meerdere scheuren en de toplaag (beits?) bladdert. Zie foto's. Bedankt!

1r.jpg
2r.jpg
3r.jpg
4r.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Geïmpegneerd hout is duurzaam (weerstand tegens schimmels en houtrot) gemaakt, maar dat zegt niets over de kwaliteit van het hout. Dit hout is verder kwalitatief slecht, het "afbladderen" is nog gewoon de boomschors... Het scheuren van het hout kun je verder ook niet tegengaan. Mooi laten zoals het is, en over 5 a 10 jaar vervangen door iets beters.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Volgende keer de spijkers ook niet zo diep erin slaan. De kop hoort op het oppervlak te liggen. Nu zijn dit allemaal plekken waar water sneller naar binnen gaat dringen. De spijkers iets dichter op elkaar is in theorie beter om scheuren te voorkomen.
 

Robbie's

  • #4
30 jaar geleden werd onze schuur opgeleverd mer Red Cedar. Veel buren gingen beitsen en ik heb er niets aan gedaan. Sloeg vrij snel grijs uit en het hout is nog prima. Maar dit hout ziet er zwakker uit. Als je gaat beitsen, wat ik denk ik niet zou doen, dan wel de juiste beits kopen voor dit hout. Als je begint met beitsen dan moet je wel om de zoveel jaar opnieuw gaan beitsen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
@IJkenhout : Ik heb het idee dat dit schuurtje prefab is gemaakt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu