Geen beweging in S-koppelingen

Sdw

  • #1
Hallo,

Ik wil in mijn badkamer de mengkraan vervangen voor een thermostaatkraan. Op een zo eenvoudig en goed mogelijke manier..

Na het verwijderen van de mengkraan bleek dat de hart op hart(h.o.h.) afstand van de warm- en koudwaterleiding niet gelijk zijn. Dit verschilt iets van 3 á 4 mm. Nu wil ik de S-koppeling van de koudwaterleiding iets losser draaien zodat de h.o.h. afstand exact goed is voor de thermostaatkraan.
Maar ik krijg met geen mogelijkheid in een van beide S-koppelingen beweging..
De huidige S-koppelingen zitten ca. 10 jaar op hun plek, en zijn voorzien van 'paardenhaar'. Lastig is ook dat de voorkant van de warm- en koudwaterleiding iets terugliggen t.o.v. de voorkant van de wandtegels. De S-koppelingen liggen dus relatief ver naar achteren, hierdoor heb ik weinig ruimte om met een waterpomptang de S-koppelingen beet te pakken. Ik wil het schroefdraad van de S-koppelingen niet beschadigen zodat ik deze weer kan gebruiken.

Wie kan mij voorzien van goede raad? Hoe krijg ik de S-koppelingen los zonder schade aan waterleidingen en/of tegelwerk.

Bij voorbaat dank.

Mvg,
Stefan
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als u ze terug draaid heeft u kans op lekkage,omdat de hennep uitgedroogt is.

Dus nieuwe S koppelingen erin draaien met hennep.
 

Xr8

  • #3
Kan zijn dat er naast de hennep nog iets van loctite oid is gebruikt. Dit kan erg vast zitten. De koppelingen warmstoken wil wel helpen.

Let wel dat het geheel niet te warm wordt en dat daardoor eventuele solderingen aan de muurplaat gaan lekken.

Als de s koppelingen beschadigen gewoon een nieuw setje halen. Kost niet het meeste en heb je direct weer mooie nieuwe rozetten.

Succes.
 

Sdw

  • #4
Hartelijk dank voor de reacties tot zover!!

Het warm stoken ga ik zeker proberen.
Waar ik bang voor ben is, is dat wanneer ik de S-koppelingen probeer los te draaien dat deze gaan breken.. Is dit een reeele gedachte?

Mvg,
Stefan
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Die S koppelingen breken niet zo gauw,wel linksom eruit draaien.

Pas op met warmstoken, de soldering van de muurplaat kan gaan lekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu