Gedroogd of ongedroogd hout gebruiken?

Appie Geijn

  • #1
Ben bezig met de afwerking van een verwarmde en geïsoleerde garage. daar wil ik houten latjes voor gaan gebruiken. straks moeten die worden afgelakt. nu vraagt de houthandel of ik gedroogd of ongedroogd hout wil hebben.
:?:

nooit over nagedacht.
gaat ongedroogd hout krimpen? of gaat gedroogd hout in het buitenwerk juist uitzetten? beide lijkt me niet zo fijn...
heeft iemand ervaring?

appie
 

Veronika

  • #2
Heb alleen ervaring met voorgedroogd vloerhout. Dat zou dan idd minder gaan krimpen. Nou, het ging dus enorm uitzetten - terwijl ik het ivm het krimpen mooi strak had gelegd. Dat was niet fijn.

Geven ze geen advies, specifiek voor jouw gebruik - dus buiten als ik het goed begrijp - in deze tijd van het jaar? (Dat is ook relevant, september is de meest warm/vochtige maand in mijn ervaring, met het hout dus op maximale breedte.

Verder las ik de volgende tip in topic "Tuinschuurtje ondergrond: bandjes, geïmpregneerde plankjes?":
Griekspoor schreef:
Verder nog een tip. Wij hebben de blokhut in een kleurbeits gezet. Zet de mes en groef lekker dik in de beits als je de blokhut in elkaar aan het zetten bent.
De blokhut werkt behoorlijk en anders komt het onbehandelde hout te voorschijn. En verf de hut met een elektrische verfspuit. Werkt perfect.
 

EGeen

  • #3
Het lijkt me dat als je dit voor binnenafwerking gebruikt (als afwerking in een geïsoleerde en verwarmde garage) het beste gedroogd hout kunt nemen. Natuurlijk wel minimaal een dag laten liggen in de ruimte waar u het kan gebruiken. (net als parket etc), dit om de grootste werking na verwerking uit te sluiten.

Al kan je natuurlijk ook de leverancier vragen, net als Veronika zegt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu