Gat in buitenmuur opvullen

Beliwan

  • #1
Hallo allemaal,

In de buitenmuur van een appartement op het balkon heeft de vorige bewoner een gat gemaakt voor de doorvoer van een airconditioning door een deel van de bestaande stenen weg te hakken. Nu wil ik graag dit gat opvullen en denk dat dit het beste kan door het gat gewoon dicht te smeren. Het is een plek redelijk buiten het gezichtsveld. Achter de muur zit de loze ruimte van de spouw. Hoe kan ik het beste dit gat opvullen en waarmee?

alvast bedankt voor het antwoord,
Iwan
 

Fiesiekus

  • #2
Hoe groot is het gat?
 

Mark en 3 meiden

  • #3
De kapotte stenen voorzichtig uithakken
en nieuwe stenen erin zelfs stenen die qua kleur iets afwijken is meestal een netter gezicht als een dicht gesmeerd gat
 

Fiesiekus

  • #4
Veruit de netste oplossing.
 

MvanV

  • #5
Metselen is iets wat een ervaren iemand zo doet, maar een beginner wat moeilijker omdat cement kan uitlopen enzo. Die doet dat misschien voor 100 euro en dat is netter.
Dichtsmeren is moeilijk, het loopt zo de spouw in. Dan moet je het gat eerst volfrotten met iets en dan het cement. Het valt absoluut niet mee het glad te krijgen, koop zo'n grote plastic stucspaan want die kleine ijzertjes gaat mis. En doe het in 2 of meer fases. Het cement kan wat uitzakken.
Houdt de cement zo droog mogelijk. Zorg dat binnen en buitenmuur niet in contact komen, want dan kun je vochtproblemen krijgen.

Een andere truc die vrij makkelijk is is er een ventilatieroostertje op te zetten. Dan valt het nauwelijks meer op want dat is iets redelijk algemeens in muren.

Doe er wel wat isolatie achter ofzo, want anders waait de wind veel harder door je spouw en is het niet goed meer warm te stoken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu