Gasleiding voor keuken verlengen

Heiloklus

  • #1
We moeten de gasleiding wat aanpassen omdat we een andere keuken gekocht hebben.

De leiding loopt nu vanuit de bijkeuken(daar zit ie vast via een koppeling aan de gasleiding vanuit het plafond) naar de keuken. (buiten de muur, aan de muur vast)

Helaas is het net een stukje tekort, en moet de leiding verlengt worden.
Ik heb liever geen koppeling op koppeling etc, en we gaan dus het hele stukje vervangen vanuit de bijkeuken.

Nu willen we de gasleiding wegwerken IN de muur(frezen) en dan via een bochtje komt ie weer naar buiten toe. Ik las op dit forum dat een gasleiding niet in de muur MAG? Wellicht verkeerd begrepen?

1. Mag ik een gasleiding in de muur frezen(een geheel)
2. Zo ja, hoe krijg ik de koppeling buiten de muur? Moet ik vanaf het moment dat het 90 graden bochtje eraanvast komt, de muur openlaten?

Wellicht zit ik er helemaal naast, maar tips zijn welkom
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt de leiding ook op de muur aanbrengen onder de kastjes, hier zit minimaal 15 cm hoogte.
Bij de meeste keukens zit er voldoende ruimte om de leiding ook op de muur op de juiste plaats omhoog te leggen en op de juiste plaats een muurplaat op de muur te schroeven.
Hier kan de kraan voor de kookplaat/fornuis in geplaatst worden.
 

Heiloklus

  • #3
Ik heb het keukenebdrijf gebeld(wel reeds gisteren:)) en aangezien er vanaf de keuken naar de CV een inbouwkoel/vries combi staat is er geen plek ACHTER de kastjes.

Wat betreft de plint die is slechts 7cm hoog. Op zich genoeg, echter begreep ik dat er bij inbouwapparatuur alsnog iets 'onder' komt, waardoor OP de muur niet mogelijk is. Ik zal het nog eens navragen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
7 cm is inderdaad wel erg laag, op de vloer tussen de poten van de keuken kan ook, dan hoeft u eventueel alleen het stukje naar boven in te frezen.
 

Heiloklus

  • #5
We hebben een frees, en er komt een stucadoor. De vraag is eigenlijk, MOGEN we alles wel infrezen? En zo ja/nee wat wel wat niet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ja, het mag mits alles in een mantelbuis ligt.
 

Heiloklus

  • #7
Duidelijk. Dankjewel
 

Heiloklus

  • #8
Update: Keukenzaak nog eens gebeld. Achter inbouwapparatuur moet ie ingefreesd, anders strak tegen muur. We hebben dus een stukje van 70 cm moeten frezen(achter vaatwasser 60cm en beide kanten 5cm om bocht te nemen)

Heb wel besloten het verder aan te laten sluiten door een loodgieter(meteen afpersen etc) Alleen dat is nog niet zo eenvoudig. Ze willen soms niet komen voor een klein klusje van 1 uur...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu