Gasleiding verleggen tips

Karin015

  • #1
Hallo,

Ik ben me net rotgeschrokken van de loodgietersprijs (vast niet duur, maar ik ben het niet gewend, want we besteden eigenlijk nooit iets uit..) maargoed. Ik wil een stalen duims gasleiding opschuiven. Daarvoor moet de leiding worden doorgezaagd, nieuw tapdraad erop en een koppeling naar 28 mm koper en wat soldeerhoekjes waarna hij uitkomt op de gaskraan. Het leek mij niet zo spannend allemaal.
Nu zie ik bij het verhuurcenter een draadtapset staan en een afpersapparaat.
Dus het lijkt me dat ik dit zelf wel kan. Hebben jullie nog tips, of zie ik iets over het hoofd waardoor dit niet door een amateur klusser is uit te voeren?

Graag jullie reacties, het enige wat dus nieuw voor mij is, is het werken met de draadsnijder en afpersapparaat.

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De dingen die nieuw voor u zijn vragen toch wel ervaring, draadsnijden zou misschien nog wel gaan maar een afpersapparaat hoort m.i. niet in lekenhanden.

U zou wat zaken kunnen voorbereiden zoals de buis op de goede lengte zagen en vrij maken zodat de loodgieter er goed bij kan, laat hem de verbinding maken van staal op koper, in overleg zou u zelf de rest kunnen aanleggen, daarna door de loodgieter laten afpersen.

Een loodgieter is altijd goedkoper dan gedonder met de verzekering wanneer er iets mis gaat.
 

Karin015

  • #3
Hallo Jan,

Bedankt voor je antwoord. Ik heb nog even goed gekeken, en ik zie dat ik de koperen leidingen aan kan sluiten op 2 plaatsen waar het schroefdraad al op zit. Dat maakt het een stuk eenvoudiger, (als ik de koppelingen er tenminste nog afgedraaid krijg). Het afpersen zal ik dan idd door een gespecialiseerd bedrijf laten uitvoeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu