Gasleiding door plafond of kruipruimte?

Boukehj

  • #1
Hallo,

Ik ga een nieuwe cv-installatie aanleggen in mijn huis (bungalow) en daarvoor zal er een gasleiding vanaf de meterkast naar de nieuwe cv-ruimte moeten komen. Aftakkingen oid zijn niet aan de orde. Ik dacht, om kosten te besparen, om de leiding zelf aan te leggen en te laten aansluiten door een erkend cv-monteur. Mijn eerste gedachte was om de leiding door de kruipruimte te leiden, maar ik lees dat zelfs een wicu buis daarvoor niet afdoende is. Aangezien alle plafonds er toch uit moeten, vraag ik me af of het misschien beter is om de gasleiding langs de dakbalken te laten lopen. Is dat inderdaad makkelijker? Enerzijds lijkt het wat omslachtig: eerst 2.5 meter omhoog, dan 4 meter horizontaal, en dan weer 2.5 meter omlaag. Is er iets te zeggen over een voorkeursplaats voor de leiding?
 

Chathanky

  • #2
Als je persé zonder mantelbuis wilt leggen dan is het plafond een optie.
Dat het wat lastiger is moet je dan op de koop toe nemen, je geeft het zelf al aan.
In een goed begaanbare kruipruimte kun je de gastec gekeurde buis toch wel redelijk makkelijk leggen?
 

Boukehj

  • #3
Ok, bedankt. Ik had me nogal bang laten maken door wat ik over mantelbuizen in de kruipruimte las - lijkt niet iets dat een particulier goed kan doen.
 

Chathanky

  • #4
Als je een handige klusser bent en je kunt een goedgekeurde buis monteren met daarin een gasleiding hoef je toch niet zo bang te zijn?
Je moet rekening houden dat het begin en eind van de mantelbuis een stukje boven de vloer uit komt en dat die buis een geheel is zonder verbindingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu