Gaatjes gipsplaten goed dichten ivm geluidsisolatie

Sander02

  • #1
In mijn kamer die goed tegen geluid(studio) geïsoleerd moet worden zijn best wel een aantal schroefgaten in de gipsplaten gekomen doordat ik naast de rachels terecht kwam. Zowel in plafond als wanden.

Als ik hier met een plamuur mes en voeg middel overheen ga heb ik het idee dat het niet echt diep gevuld wordt en mogelijk dus zwakkere plekken zijn voor lekkend geluid.

Is dit inderdaad zo en zoja is er dan een soort van spuit met een dun uiteinde tuitje waarmee je de gaatjes en geheel kan opvullen? Of kan ik dan net zo goed kit gebruiken en dan voeg middel erbovenop.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meerdere keren met je plamuurmes met vulmiddel er overheen gaan en wat harder duwen. :mrgreen:
 

Ruudvee

  • #3
Sander, vergeet het maar.
Gipsplaatjes, rachels en isolatie doet niets tegen geluidsoverlast.
Dus bekommer je maar niet om die gaatjes.

En anders wat Ron zegt. :mrgreen:
 

Sander02

  • #4
Jaja, het klonk misschien een beetje als een stomme vraag, maar ja als je veel tijd stopt in een kamer zo goed mogelijk te isoleren en je hebt redelijk wat gaatjes hier en daar, had ik toch zoiets van ja, die moeten dan ook wel goed gedicht worden dan een dun oppervlakkig laagje. Maar zal inderdaad niet echt boeiend zijn.


Maar Rundvee, gipsplaten=massa he, dus dat helpt wel degelijk tegen geluidsisolatie icm met een veer massa.
 

Roman

  • #5
Maak de gaatjes ietsjes groter zodat je er een dot acrylaat-kit in kunt spuiten, daarna met plamuurmes nog ff dotje plamuur er over om het geheel glad te maken voor de afwerking.

Een transparantie kit heeft ong 1,5 keer zoveel massa per m3, een gekleurde bijna 2x zoveel. Dus dit kit gaat wel helpen. Asje mar nie gaat purren, eh!

Uiteraard heb je nog wel kit liggen want je had toch rondom de gipsmuur, waar het gips de muur, plafond en grond raakt, al gekit?! :mrgreen:
 

Sander02

  • #6
Ok, dat ga ik doen!
Roman schreef:
Uiteraard heb je nog wel kit liggen want je had toch rondom de gipsmuur, waar het gips de muur, plafond en grond raakt, al gekit?! :mrgreen:
Nou ik heb inderdaad wel kit, maar rondom heb ik nog niet afgekit aangezien ik de ruimte nog open heb aan de onderkant tussen vloer en gipsplaat en boven zijn de gipsplaten tegen het plafond aangedrukt zodat ze mooi aansluiten met minimale tot geen zichtbare naad.
 

Roman

  • #7
Dat laatste is niet altijd even slim omdat muren en (gesneden) gips platen niet altijd recht lopen.
Dus altijd een ruimte van plus/min 6mm overhouden en daar vulrug+kit in stoppen om er zeker van te zijn dat er geen lekkage plaats gaat vinden. Nee, da's echt niet overbodig. Net als het vullen van die gaatjes...

waar lucht/licht gaat, gaat geluid.
 

Roman

  • #8
Roman schreef:
Een transparantie kit heeft ong 1,5 keer zoveel massa per m3, een gekleurde bijna 2x zoveel.
In tegenstelling tot gips moet ik er nog even bij vermelden natuurlijk :)
 

Ruudvee

  • #9
Waar gaat dit nog over ?
We hebben het over acoustische isolatie en jij praat over kit per m2 ?

Zelf heb ik ook een opname studio en kan uit ervaring zeggen dat je geluid niet stopt door een schroefgaatje te dichten.
Zelfs niet met een muurisolatie, aangezien het geluid ook via de vloer lekt.

Geloof mij nou maar dat ALLEEN een "Kamer in Kamer" constructie een oplossing biedt.

Gelukkig is mijn studio aan de kant zonder buren, anders had ik er ook aan moeten geloven.
 

Sander02

  • #10
Alle beetjes helpen rundvee. Ik doe het volume niet heel hard hoor. Ik was ook bezig met een kamer in kamer constructie, maar dat is niet helemaal goed gelukt. Toch denk ik dat een voorzetwand wel wat helpt ookal lekt het geluid ook via andere wegen.
 

Roman

  • #11
We hebben het over luchtgeluid.
Flankeringen zul je idd altijd houden door de vloer, wand, plafond. Tenzij, tercht opgemerkt door Ruud, je een doos-in-doos constructie bouwt. Dan heb je de meeste efficiënte oplossing, uiteraard ook afhankelijk van gebruikte massa en juiste constructie.

De kneep zit'm echt in de details, ook kleine gaatjes laten geluid door. Ik heb ergens nog wel test resultaten van dergelijke gevallen, xal kijken of ik ze kan vinden zo snel dan post ik ze nog als daar behoefte voor is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu