Gaatje scheur in bad herstellen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een hamer in mijn (kunststof) bad laten vallen. Hierdoor is de coating over ongeveer een vierkante cm weggeslagen.

Ook aan de buitenkant kan je de beschadiging voelen, al heb ik (nog) geen lekkage kunnen ontdekken. In hoeverre kan ik het bad nog vertrouwen en is dit eenvoudig te repareren?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het enige wat redelijk betrouwbaar is is zgn "remaille" te koop in diverse kleuren. Ook te koop als "emaille reparatie" van Kingston. Zit in flesjes met kwastje aan de dop. Te koop in diverse kleuren oa wit, beige, camee, maar er zijn nog meer kleuren, bij vrijwel alle grotere dhz zaken. Zo min mogelijk aan de plek rommelen, anders spat er nog meer emaille af, alleen goed ontvetten met thinner, dan in dunne lagen remaille aanbrengen.

Niet te lang mee wachten anders begint de corrosie al!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
het betreft hier een kunststof bad, ik denk dat je daar overheen hebt gelezen... :wink:
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Je hebt gelijk, nu zie ik het pas... :cry:

Dat maakt het een stuk moeilijker, want het hangt helemaal van het gebruikte type kunststof af waarmee je het goed zou kunnen lijmen. Als je iets lijmt zou ik dat in elk geval aan de buitenkant doen, ter versteviging. (Als dat niet in het zicht zit...) Je zou kunnen overwegen een paar lagen horrengaas eroverheen te lijmen. Het horrengaas dient dan als "bewapening", de lijmt dicht de zaak af. Telkens laagje lijm, laagje gaas, laagje lijm. Een goede lijm daarvoor, die op de meeste kunststoffen houdt is een zgn polyurethaan (liefst tweecomponenten polyurethaanlijm). Kan ook goed tegen wat hogere temperaturen. Probeer eerst even op een andere niet kritische plek of de lijm goed houdt! Hoe je de coating zou moeten herstellen weet ik niet, ik denk dat dat erg moeilijk wordt! (je kunt dat ook met remaille proberen, maar het kan het kunststof aantasten!)
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Deze schade is niet zomaar te repareren met een of ander lijmsetje. Gespecialiseerde bedrijven kunnen kunststofbaden repareren. Het is belangrijk deze schade zo snel mogelijk te herstellen om osmose vorming aan het bad te voorkomen.

Vaak is het zo dat de door zo'n bedrijf uitgevoerde reparaties worden vergoed door de verzekering.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu