Flikkerende schuurlamp

Groenenboom

  • #1
Hallo,

Mijn schuurlamp flikkert sinds enige tijd. Niet alleen bij het aangaan wanneer het donker wordt, maar de gehele tijd. De lamp die er in zit is een Philips master PL-S 9W/830/4P.
Ik weet dat verkeerde dimmers i.c.m LED voor flikkerende lampen kunnen zorgen, maar aangezien dit een fluoriscerende lamp is (en de armatuur en type lamp sinds de bouw ca 10 jr geleden hetzelfde is) twijfel ik of de oorzaak in bijv. de bedrading zit OF in de lamp zelf. Ik heb dit probleem eerder gehad en het was toen voor korte duur opgelost door een nieuwe lamp erin te doen.

Ik hoor graag of een nieuw lampje kopen het probleem waarschijnlijk weer tijdelijk oplost of dat er geadviseerd wordt om een nieuwe schuurlamp aan te schaffen.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe lang is tijdelijk?
Die lamp zal een brandduur van rond de 10.000 uur hebben, 10 uur per dag maakt ongeveer 3 jaar.

De led versie gaat waarschijnlijk 2 tot 3 keer zo lang mee en het scheelt een bak energie.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Een veel voorkomend probleem bij dit soort lampen is de temperatuur.
In de zomer werken ze prima, gaat het richting de 5 graden en kouder dan hebben ze moeite met opstarten, geven minder licht en soms blijven ze maar staan knipperen.
Veranderen naar LED kan een oplossing zijn maar dan moet de LED lamp wel zijn warmte kwijt kunnen.
Is het een hermetisch gesloten armatuur en wordt de lamp warmer dan 55 graden dan zal ook de LED lamp de opgegeven levensduur niet gaan halen.
 
Laatst bewerkt:

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Als je googled op dit type zie je de originele lamp, maar ik zie ook dat er led alternatieven aangeboden worden. Zal een led lamp in zo'n armatuur te warm worden?
 

HenkL14

  • #5
Ja opzich kun je een ledlamp daar in plaatsen. Maar er zit een voorschakelapparaat nog in het armatuur. Als die nu de problemen veroorzaakt, zal dat straks nog storing kunnen geven. Ik vermoed dat dit niet zo'n groot armatuur is en dan is het eigenlijk wel beter om het hele ding te vervangen voor eentje incl led verlichting.
 

Groenenboom

  • #6
Bedankt voor jullie reacties!

Ik ga waarschijnlijk de hele lamp dan vervangen door een LED-versie.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik heb een aantal jaar geleden een reeks van dit soort lampen 1:1 vervangen door LED. Eerst één getest een paar maanden en toen allemaal. Niet naar voorschakelapparaten gekeken, gaat nog steeds prima.
En anders het voorschakelapparaat ertussenuit halen.
Waren wel dure armaturen met alle ruimte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu