Extra wandlichtpunt

Daffie85

  • #1
Goedemiddag, zie onderstaande afbeelding. In de keuken hebben wij nu twee aansluitingen voor wandlampen. Graag willen wij er nog twee naast hebben. Beide op ongeveer 10 a 15 cm afstand. Zoals te zien valt op de afbeelding zit er geen lasdoos, maar is het alleen een sleuf tot aan het plafond.

Om nu de extra aansluitingen te maken had ik het idee om de sleuf 10cm los te maken door middel van een steenbeitel. Dan kan ik daarna op het punt waar de sleuf nu uit de muur komt een inbouwdoos plaatsen. Vanuit die inbouwdoos dan een sleuf naar links/rechts. En door middel van een lasklem de aansluiting te maken. Kabels er aan. En daarna de muur weer dichtmaken.

Is dit hoe het moet, of is er een gemakkelijkere manier?

Zat ook te denken om alleen een sleuf te maken, maar heb de lampen helaas nog niet binnen dus weet niet of ik de lasklem kwijt kan in de lamp.

20220713_124504.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Een lasdoos mag je niet wegstucen. Die moet bereikbaar blijven. Ik zou eerst kijken als de lampen er zijn of je er een inbouwdoos mee kunt afdekken.
 

Daffie85

  • #3
Excuses, misschien twee termen door elkaar gehaald. Bedoeling is om inderdaad een inbouwdoos te gebruiken. En daar dan de lasklem in te doen. Lampen zijn helaas gigantisch vertraagd. Dus heb geen tijd om te checken of het helemaal wegvalt. Volgens de instructietekening is het frame 31mm breed. ABB inbouwdoos is 30mm. Dus dat zou redelijk weggewerkt kunnen worden. Op basis daarvan lijkt het mij ook de enige mogelijke optie om daar twee lampen te krijgen. Aangezien ik een redelijke leek ben, was ik ook benieuwd of een lasklem voldoende is. Lijkt van wel. Dan weet ik wat ik komend weekend kan doen. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu