Extra kraan aanleggen buiten

Raffie.s

  • #1
Hallo,

we gaan straks verhuizen en ik wil een extra buitenkraan aanleggen (buiten) om een tuinslang aan te sluiten.
situatie is als volgt:
ik wil de leiding van de WC splitsen, ik kan via de WC een gat in de muur boren om naar buiten te komen, de leiding van de WC hangt ongeveer een halve meter boven de grond, als ik eenmaal buiten ben, moet de leiding ondergronds eerst langs de schuur want ik wil de kraan achter de schuur aan de schuurmuur monteren. lijkt me niet al te moeilijk. maaarrrrr....
Wat als het nou eens stevig gaat vriezen? ik heb zo'n vermoeden dat de leding kan knappen omdat er water in zit, en aangezien de huidige leiding een halve meter boven de grond is en via wat bochten onder grond gaat en bij de schuur vanuit de grond weer omhoog gaat, blijft er vast wat water ergens in de leiding zitten ook al sluit ik het water bij de WC af.
heeft iemand hier nog tips of ervaring hiermee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een putje maken in de schuur, hier een t-stuk met aftapkraantje plaatsen.
 

Raffie.s

  • #3
Ok thnx
ik zal eens kijken of dit lukt
 

Jacovrie

  • #4
Het lijkt logisch, maar ik breng het toch maar even naar voren. Vergeet niet in de WC een stopkraan te monteren met aftap. Dan kun je in de winterperiode het buitendeel afsluiten. Door het opendraaien van de aftapper zal het water beter uit de buis lopen in het door Jan aangegeven putje. Via de aftapper kun je dan, indien nodig, het buitendeel doorblazen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
:prima:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Leek me logisch, toch goed het even te vermelden. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu