Extra groepen plaatsen in oud huis

Rosita

  • #1
Hoi, wij willen een huis kopen in een dorp waar veel huizen nog in oude stijl zijn en vaak 3 groepen in de meterkast hebben.

Nu ben ik een leek op het gebied van zoiets, vandaar mijn vragen: Hoe duur is het eigenlijk (laten doen) van het bijmaken van extra groepen zodat zo'n huis weer echt van deze tijd is?

En wat betekent het eigenlijk als er "maar" 3 groepen zijn.
Is het dan alleen een probleem dat je bv. niet de wasmachine én vaatwasser gelijk laat draaien of zijn de gevolgen veel verstrekkender?

Ik ga nu de site maar eens uitgebreid bekijken, er is nog veel te leren voor mij...

Groet Rosita
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Rosita,

Prijsopgaven of schattingen doen voor iets dergelijks is ondoenlijk, zonder de situatie gezien te hebben en zonder te weten wat er allemaal voor groepen moeten komen.
Daarbij komt dat het doen van prijsopgaven via dit forum niet toegestaan is volgens de forumregels.

Je andere vraag:
3 Groepen is tegenwoordig bijzonder weinig.

Je moet niet alleen rekening houden met het al of niet gelijk gebruiken van bepaalde apparatuur, maar ook dat elk beetje zwaar apparaat op een aparte groep hoort te zitten.

Dus apart voor vaatwasser, oven, wasdroger, wasmachine, keuken (2 groepen) huiskamer, slaapkamers enzovoort.
Hou er rekening mee, dat niet alleen de groepen aangebracht moeten worden maar ook de leidingen erheen.

Kijk inderdaad eens goed bij de zeer vele onderwerpen op dit gebied, en probeer voor jezelf een lijstje te maken, wat je allemaal denkt nodig te hebben. Je ziet dergelijke lijstjes hier op het forum bij onderwerpen over groepen en meterkasten.

Voor een daadwerkelijke prijsindicatie ben je aangewezen op een offerte van een installateur, aan de hand van een dergelijke lijst.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu