Etna TFI8003ZT/02 onderarm neemt/krijgt geen water meer...

Bartsaly

  • #1
Etna TFI8003ZT/02
Sinds enkele dagen is de vaat in deze vaatwasser niet meer 100% schoon en na enig onderzoek bleek dat de onderarm niet meer functioneert, naar m.i. omdat ie geen water meer krijgt.
De bovenarm neemt gewoon water het wasproces wordt m.i. ook gewoon volledig gedraaid, het water wordt gewoon warm/heet en er wordt ook gewoon water afgevoerd. Geen foutmeldingen in de display o.i.d.
Heb de onderarm gedemonteerd en gecontroleerd op vuiligheid. niets gevonden alles kurig schoon en zo. De arm teruggezet en in een te controleren stand gezet. Nadat ik weer een programma had laten draaien stond de arm nog in dezelfde stand, er wordt dus blijkbaar geen water meer geleverd aan de arm.
Ik heb voor de zekerheid ook og de sodaschoonmaak gedaan, hielp niet...

De vaatwasser is van december 2009 (Gamma), officieel geen garantie meer, heb vervolgens de etna service gebeld om te vragen of zij een oplossing voor dit probleem weten.
Door de medewerkster werd verteld dat het dan wel aan de arm zou moeten liggen en werd bmij geadviseerd om die nieuw te bestellen.....en anders een monteur langs te laten komen.....

Daarom stel ik hier nu eerst de vraag:

Weet iemand van jullie de oorzaak van dit probleem of kan iemand an jullie mij op gang helpen daarmee ??


met vr gr Bart
 

Masch64

  • #2
IK heb dus precies het zelfde probleem. De vaatwasser staat nu volledig gestript en dus open midden in de keuken.
Mijn eerste indruk is dat alles er ok bij staat geen vuil te zien in de tranparante delen.
Wel zit er een?? filter voor/tegen de zoutopslagtank helemaal onder in de machine. Die ziet er bruin uit, maar of dat een donker filter is, of vuil????
ik zal ook niet weten hoe ik deze uitgebouwd zal kunnen krijgen.

Vraag aan Bartsaly?? doet de vaatwasser het nu weer en zo ja? Wat was het probleem?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Jullie moeten eens kijken naar de halve beladingsklep.
Kan best zijn dat deze blijft hangen.
Is er volgens mij zo los te schroeven.
 

Bartsaly

  • #4
Heb nog steeds de machine niet tevoorschijn gehaald bij gebrek aan tijd en kennis. Lees dit bericht terwijl ik op vakantie ben in sauerland. Mijn zwager had al eerder gevraagd te kijken of de halve beladingsknop niet "aan" stond, dat was niet zo en kan ook eigenlijk niet, want die moet je nmm iedere keer echt apart aanzetten.

Wel heb ik een vraag aan s.oldeerbout:

Kun je vertellen waar we ongeveer moeten zoeken naar die klep? Ik ben nl wel van plan om volgende week als ik weer terug ben van vakantie er tijd aan te besteden. Ik heb ook op vakantie niet continu internet dus kan niet altijd gelijk reageren.

Voor masch64:ook als je al wat vind wil je dit dan ook aan mij vertellen svp
 

Masch64

  • #5
Soldeerbout??
Kan jij me vertellen waar ik die klep kan vinden en hoe ik deze eventueel kan testen en/of uitbouwen??
 

Bartsaly

  • #6
Na anderhalf jaar met de hand af gewassen te hebben heb ik deze week tijd gehad om eindelijk eens naar het probleem te kijken.

Het blijkt dat deze klep zich in de rechte stijgbuis van de van de pomp bevindt. En de pomp bevindt zicht precies onder de onderste arm dus midden in het onderste gedeelte van de machine.
Je moet wel heel wat loshalen om er een beetje fatsoenlijk bij te kunnen.
De beladingsklep is eigenlijk een stukje elektronica wat de klep sluit als de halve belading aan staat.
Het is een klepje wat een beetje loshangt, het krijgt een klein duwtje van de sluiter en door de waterstroom gaat de klep dicht. Het totale mechanisme zit vast met 4 schroefjes en een afdichtingsrubber, eenmaal eruit gehaald kun je het klepje verwijderen door een van de uiteinden van het asje uit een oogje te halen. Klepje verwijderd en de kabeltjes van de elektronica losgekoppeld en met plakbandjes een beetje los opgehangen in de wasmachine de elektronica. Na controle op lekken e.d. alles gewoon weer teruggezet en het werkt weer!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu