Etna Sun 1028 aansluiten op 150mm rookkanaal

Zidaantje

  • #1
Hoi,

Ben sinds een paar dagen in het bezit van een Etna Sun 1028, die ik op een door de aannemer volgens voorschriften aangelegd rookkanaal in het plafond wil aansluiten. Het bestaande kanaal heeft een diameter van 150 mm, de Etna Sun 1018 heeft een 100 mm uitgang.

Ik moet dus ergens dat verschil wegwerken en dat kan met een verloopstuk. Alleen wil ik graag dat de pijp met een rozet strak in het plafond verdwijnt (geen verloopstuk dus) en zou het verschil in diameter dus achter de kachel willen wegwerken. Daar een verloopstuk plaatsen maakt dat de kachel verder de kamer inkomt en dus zoek ik naar een T-stuk dat 100mm en 150mm overbrugt. Bestaat zoiets of moet ik het speciaal laten maken?

Groet,

Ben
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Je zou evt ook boven het t stuk kunnen verlopen, alleen dan krijg je waarschijnlijk nog een verloop van de kachel 98?naar 111op het t stuk.achter de kachel want een kleinere maat t stuk is haast niet te krijgen.als je verloop boven plaatst met evt een stukje buis zodat de kraag van het verloop net onder het plafond valt kun je daar het roset op hangen en kan het toch ook? anders even een foto plaatsen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu