Eterniet rioolbuis lekt op koppeling

Riool

  • #1
Hallo allen,

Het riool in de kruipruimte bestaat nog uit eterniet buizen die in elkaar gestoken zijn. Deze beginnen nu op de aansluiting te lekken. Het mooiste zou natuurlijk zijn om het hele zaakje te vervangen, maar dat loopt nog aardig in de papieren.

Ik wil daarom de naaden dichten. Wie heeft een goed idee? Zelf zat ik te denken aan snelcement of kit.

Wie-o-wie heeft hier ervaring mee?

Hartelijke dank voor de moeite!!!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Snelcement lijkt me het meest geschikt, vooral omdat (een goede soort) tegen de waterstroom in aan te brengen is en gewoon hecht, ook al is het een beetje verontreinigd.

De normale kitsoorten hechten uitsluitend op schone, maar vooral droge oppervlakken.

Ik stuur je een PB over een goede snelcement.
 

Fiesiekus

  • #3
Ik heb wel eens overgang T-stuk van PVC naar eternietbuis met dakdekkerskit gedicht. Zat rondom circa 5 mm ruimte. Brede tape eromheen gezwachteld en zit > 15 jaar dicht
 

Riool

  • #4
Geweldig hoe snel er al gereageerd is!

Het nadeel van snelcement lijkt mij het feit dat het volledig gefixeerd is. Maar misschien is dit mijn idee. Wat je zegt over de kit, Kees, is inderdaad ook waar. Het is heel moeilijk de buis mooi schoon te krijgen zonder aan je gezondheid te tornen.

Wat in de papieren gaat lopen is het (laten) verwijderen van de eterniet buizen en vervangen door PVC. Kwam toch op zo'n dikke 1500 euro uit :(
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Riool schreef:
Het nadeel van snelcement lijkt mij het feit dat het volledig gefixeerd is.
Dat zou heel goed kunnen. Ik kan zelf niet beoordelen in hoeverre dergelijke buizen moeten kunnen bewegen.

Ik gaf alleen een mening over de twee genoemde opties.

Een verpakking snelcement is veel goedkoper dan het bedrag wat je noemt, dus proberen kan altijd. Maar de optie van Fiesiekus is wellicht ook bruikbaar (of een combinatie).
 

Riool

  • #6
Snelcement lijkt mij het beste, gezien de verontreiniging aan de buis. Dakdekkerskit kan overigens inderdaad ook als een speer werken, maar ik twijfel aan de hechting op eterniet.

Ik houd jullie op de hoogte als van de vorderingen (komend weekend ofzo)
 

Riool

  • #7
Vandaag onder de vloer geweest. Helaas heb ik geen foto site oid, anders had je het resultaat kunnen zien. Maar het is een combi geworden. Eerst met een kit die ook op natte ondergrond kan worden aangebracht(!!) ingesmeerd. Het zat toen al dicht (eerst schoonmaken, natuurlijk)

Daarna met cement de buis gefixeerd op een stabiele ondergrond.

Dank voor jullie hulp!
 

Pepjo

  • #8
Een foto kun je vanaf je eigen computer uploaden met de functie "afbeelding-uploaden" linksboven in het reactie-scherm. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu