Ervaring met verfspuiten (reiniging)

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Je ziet tegenwoordig steeds meer verfspuiten op de markt voor de consument. Op YouTube staan diverse filmpjes van de fabrikanten waarbij muren, tuinhekjes, plafonds, deuren, stoelen, radiatoren, noem maar op moeiteloos gesporten worden.

Nu denk ik ook wel dat het spuiten allemaal wel goed zal lukken met dergelijke apparaten van een beetje goed merk, maar hoe zit het met de reinigbaarheid? Als ik wat alkydverf op mijn handen heb krijg ik dat er soms maar moeilijk af zonder terpentine. Hoe krijg je dan een verspuit schoon waarmee je terpentineverf heb verspoten? Moet je dan als je klaar bent deze doorspoelen (spuiten) met terpentine?
 

Tiho

  • #2
Ik doe dan idd op het werk de beker nog een beetje vullen met de verdunning en dat erdoor spuiten. Daarna gebruik ik hem weer of ik haal hem uit elkaar om geheel te reinigen met verdunner en een kwast in een bakje.

De verf is bij spuiten wel al veel dunner dan bij het kwasten om mooi te spuiten en ik ga er vanuit dat de verfspuiten die je op het oog hebt uit elkaar kunnen ook. Anders duurt het feest niet lang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu